Back in business

Vali Porcișteanu și Dan Dobre au revenit în competițiile oficiale cu prilejul Rallye du Valais, ultima etapă a sezonului 2015 în FIA European Rally Championship. După doi ani de pauză, obiectivul celor doi din punct de vedere sportiv a fost acumularea de kilometri de probă specială în întreceri la cel mai înalt nivel și revenirea la ritmul de pilotaj impus  de acestea. Acesta a fost atins, la capătul unei întreceri extrem de selective, lucru probat fie și numai de faptul că doar puțin peste 40 dintre cei 79 de concurenți înscriși au reușit să ajungă la finalul raliului.

porcisteanu

După doi ani de pauză, noi ne-am fixat drept obiectiv să încheiem întrecerea, să mă reacomodez cu dictarea lui Dan și să creștem progresiv ritmul de la o probă la alta, fără să ne asumăm riscuri. Lucru pe care l-am și reușit chiar dacă ne-am confruntat cu probleme tehnice minore încă din prima zi, iar acestea nu ne-au părăsit până la final”, spune Vali.

 

Dan Dobre îl completează: ”Rallye du Valais este tipul de întrecere care îi pune în dificultate chiar și pe cei care au mai luat startul aici. Am avut parte, din fericire, de o vreme frumoasă, astfel că, din acest punct de vedere, n-am întâmpinat probleme suplimentare. Probele sunt însă dificile din pricina multiplelor schimbări de aderență, iar numărul mare al echipajelor care nu au reușit să ajungă la final demonstrează din plin acest lucru. Ne bucurăm că noi nu am făcut parte dintre acestea și privim cu încredere spre viitor”.

Porcisteanu ERC

Într-adevăr, participarea la întrecerea din Elveția, care a avut sloganul ”Români în Țara Cantoanelor”, și în care Vali și Dan i-au avut alături pe Tudor Tech și MB Telecom, ca și partenerul clasic, Castrol România, reprezintă doar fundația unei construcții gândite pe termen lung. ”Încă de la startul colaborării ne-am asumat cu toții faptul că performanța presupune răbdare și avem un plan serios, cu etape bine definite, care să ne permită să revenim la performanțele care ne-au consacrat. În Elveția am făcut un prim pas, iar acum, imediat după revenirea în țară, am început să lucrăm, cu toții, pentru următoarea etapă a proiectului nostru, sezonul 2016. Sunt multe detalii de pus la punct și timpul presează, însă cu toții suntem conștienți că eforturile pe care le depunem zi de zi vor avea finalitatea pe care o dorim, un program competițional coerent și cu rezultate”, a încheiat Vali Porcișteanu.