O adevarata universitate de raliuri, pe asfalt!

Tempesta si Dorin Pulpea continua aventura in Intercontinental Rally Challenge. Echipajul Napoca Rally Academy a incheiat pe pozitia 22 a clasamentului general (20 a grupei N) prima zi a Rali Vinho da Madeira, a opta runda din acest sezon a competitiei intercontinentale. “ Este cel mai greu raliu din cariera mea! Din pacate, pe prima bucla de vineri am avut probleme cu franele, la fel ca toti concurentii cu Peugeot S 2000, in afara lui Chris Meeke. La un moment dat am ramas total fara frane mergeam extrem de incet si tot era sa ies afara de cateva ori. Presiunea in sistemul de franare era de 0,4 bar, fata de 4 bar cat este valoarea normala. Am pierdut acolo aproximativ 4 minute, apoi am inceput sa mergem mai bine, chiar daca speram initial ca ecartul sa fie mai mic. Am luat 3 secunde, 3 secunde si jumatate pe kilometru de la primii concurenti. Acele patru minute pierdute ne-a aruncat pe locul 23-24 si nu putem reveni de acolo, e foarte greu. Dictarea este buna, dar probele sunt extrem de ingusete, cu ziduri de o o parte si de alta a drumului, trebuie sa ai incredere. Este o experienta incredibila si ne bucuram de fiecare kilometru pe care il parcurgem. Este o adevarata universitate pe asfalt, a declarat Tempesta la jumatatea primei etape de IRC la care participa un echipaj cu licente romanesti.

In prima proba a raliului, super-speciala Avenido do Mar, desfasurata joi seara in centrul orasului Funchal, Tempesta a gresit intr-un sens giratoriu si a fost nevoit sa manevreze cu spatele pentru a putea continua. Mai mult decat  secundele pierdute a contat faptul ca la gereseala au asistat cateva zeci de mii de oameni.”Se pare ca anul acesta superspecialele nu sunt cu noroc pentru noi. Am gresit in acel giratoriu, am intrat prea tare si  a trebuit sa dau in marsarier pentru a putea continua. Nu am lovit nimic, dar am pierdut cel putin 12-14 secunde si nu mi-a placut, clar, sa dau cu spatele in fata a 20 de mii de oameni”, a povestit Tempesta.

Astazi sunt programate inca 8 probe speciale, insumand mai mult de 115 kilometri. Sosirea festiva a Rali Vinho da Madeira va avea loc in aceasta seara la ora 19:12, ora Romaniei.

Berti Panaiot