Sfarsit de sezon in CNKD pe pista AMCkart din Bucuresti

Cei mai tineri sportivi licentiati ai Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS) vor incinge motoarele pentru ultima lupta din sezonul competitional la karting pe pista AMCkart din Bucuresti in week-end-ul 15- 16 septembrie. Peste 50 de piloti sunt asteptati la startul celei mai disputate etape din sezon, etapa care va decide campionii anului 2012 in „micul circ”.

 

In pofida piedicilor care ni s-au pus prin infiintarea unei federatii paralele de karting si a tuturor dificultatilor provocate din aceasta directie, pot spune ca sezonul 2012 la karting a fost unul foarte bun. Inca de la prima etapa am avut 59 de participanti cu un record de 20 numai la “clasa regina” KZ2, lucru care ne-a luat prin surprindere intr-un mod foarte placut. Apoi, la cea de-a doua etapa a fost doborat recordul la inscrieri, cu 73 de sportivi la start, cei mai multi, 19, la aceeasi clasa KZ2. Si stacheta astfel ridicata a fost mentinuta la toate etapele. In plus, ne-am bucurat de participare internationala tot sezonul, atat prin prezenta sportivilor italieni Paolo Gagliardini si Nazareno Compagnoni, care au concurat la fiecare etapa, dar si a pilotului Vladimir Arabadgiev, multiplu campion de karting al Bulgariei. Mai mult, la start i-am avut si pe Matei Mihaiescu multiplu campion national si sud-est European de karting sau pe Claudiu David, campion de raliu care a debutat in karting la una din etapele noastre. A fost un sezon plin, dificil, dar foarte interesant si cu multe surprize placute in care sportivii ne-au incantat prin spectacolul de pe pista si fair-play-ul dovedit in competitie”, a declarat Ovidiu Mazilu, presedintele FRAS.

Credit foto: Alex Florea

Ultima etapa a CNKD vine cu premii substantiale pentru toate clasele de concurs. Dunlop, partenerul traditional al FRAS va oferi cate un set de anvelope pentru cei mai buni trei sportivi de la fiecare din clasele KZ si Mini, dar si pentru ocupantul primului loc de la fiecare din clasele N-100, KF3, KF2 si Rotax. In plus, primii trei clasati la Pufo, Mini si Kid Kart vor primi produse si jucarii Carerra oferite de Seven Springrom, iar Colina Motorsport ofera cate un voucher in valoare de 250 RON pentru ocupantii locului I de la toate clasele.

 

Incepand cu aceasta ultima etapa, facem o mentiune de ordin tehnic si anume ca verificarea finala a etanseitatii evacuarii motoarelor de la clasa Kid se va face cu motorul in regim de relanti, prin etansarea celor doua orificii de evacuare. In cazul in care motorul se opreste, acesta va fi considerat regulamentar. In cazul in care motorul continua sa functioneze si se constata pierderi de gaze, acesta va fi considerat neconform.

 

Campionatul National de Karting Dunlop este organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si are sase etape competitionale.

 

Parteneri media FRAS: Autorally.ro, RallyMagazin.ro, Masini.ro, RoRace.ro si Motorsportnews.ro

 

Program CNKD etapa VI