Nepasarea naste monstrii

Doua lucruri intamplate ieri m-au facut sa scriu acest articol. De fapt sunt mai mult niste ganduri de ale mele care sunt asternute pe hartie. Probabil ca daca vestile veneau separat si nu amble in aceasi zi poate nu scriam nimic. Dar cand vezi ca doi oameni pasionati renunta la a face ce isi doreau si iubeau ceva nu e bine si ma face sa ma gandesc. Oare e bine sa iei o asemenea decizie, sau oare e intelept?!

 

Prima veste a venit din partea unui prieten care se ocupa de o anumita arie a motorsportului de la noi din tara care din vorba in vorba ma anunta ca de la anu nu se va mai implica in niciun fel in ceea ce face. Ei si sunt altii va veti gandi. Ei bine rar am vazut asa pasiune la cineva si iubire pentru acest sport cum am vazut la el. Zeci de idei pentru promovare a unui sport cu motor intrat practic in moarte clinica, bani cheltuiti pe deplasari si chiar ganduri de a sprijini el personal cu bani proprii un sportiv cu potential m-au facut sa realizez cat de mult traieste el pentru acest sport cu motor. Firesc a venit intrebarea mea ce s-a intamplat si motivele sunt multe, adunate, asa cum se intampla de cele mai multe ori, picaturile care umplu paharul. Nepasarea celor vizati direct adica, piloti si organizatori, au dat nastere unui monstru care a inceput sa creasca si evident iubirea si pasiunea au fost macinate de acesta. Dar oare acest monstru nu i-a facut lui mai mult bine decat rau? Pentru ca altfel ar fi continuat sa se amageasca singur sa cheltuiasca nervi, timp si bani in continuare degeaba. Neputinta a castigat si monstrul a crescut incet si sigur, dar poate ca totul a fost spre bine. Cu siguranta lucrurile vor merge inainte, nu stiu daca, macar, tot asa chinuite ca pana acum sau de la anu se va termina tot, dar tot cu aceasi siguranta afirm ca dedicatia pe care el a acordat-o acestui sport mai rar va mai fi intalnita.

 

Al doilea anunt bomba a venit din partea lui Gabi Onofrei care printr-un comunicat aparut ieri anunta pilotii ca nu va mai exista campionatul de drift din Romania. De altfel singurul care il aveam si noi, si destul de bine organizat in limita posibilitatilor de acelasi Gabriel Onofrei. Sigur ca iarasi va veti gandi si ce o sa faca altu’. Ei bine nu e chiar asa. Pana acum de ce nu s-a gasit nimeni sa mai faca un campionat cap coada? Au mai fost etape si demo-show-uri de drift organizate de unu si altul, destul de bune unele, dar nu un intreg campionat cu 6-7 etape si cu Gala de Premiere la sfarsitul sezonului. Si el un mare pasionat de motorsport, Gabi a fost atras ca multi altii de acest nou sport aparut si s-a implicat total in drift, chiar participand de foarte multe ori in etapele organizate de el, dar cred ca nu a castigat niciodata o etapa 🙂 asa cum poate se asteptau unii. Sigur ca intotdeauna nu poti multumi pe toata lumea si nu poti fi multumit de toti cu care intri in contact, este inevitabil. Cert este ca din nou indiferenta si modul de tratare a lucrurilor existente, a unora, au contribuit probabil la decizia pe care a luat-o Gabi. Monstrul s-a nascut, a crescut si in final a macinat pasiunea si flacara care alimenta dorinta de a face ceva in acest sport cu motor. Din nou lucrurile vor merge inainte, dar nu stiu daca va mai exista un Gabi Onofrei care sa iubeasca atat de mult acest sport incat sa sustina un intreg campionat.

 

Mie imi pare rau sa vad disparitia inca unui campionat si poate chiar a unui sport cu motor din tara noastra si daca de la anu se mai confirma si disparitia celui de care aminteam mai sus, ma face sa ma gandesc ce va urma… coasta sau poate chiar raliul?      

3 thoughts on “Nepasarea naste monstrii”

  1. Si in mine creste un monstru cand vad ca nu pui virgule si trebuie sa citesc de 3 ori aceeasi fraza.

  2. Eduard acest monstrul are mai multe capete :
    – Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului care aloca foarte putini bani sau chiar deloc;
    – Federatiile din care fac parte cele 2 ramuri sportive ( F.R.M. respectiv F.R.A.S. ) care nu sprijina acest sport;
    – Autoritatile locale ( Primariile si Consiliile Judetene care pe bannere sunt trecute ca sustinatori ai acestui sport dar in realitate nu ajuta cu nimic sau poate chiar vor desfintarea lui;
    – Cluburile ( unde este cazul ) care nu se implica dar vor castiguri materiale;
    – Sportivii non-valori care practica acest sport din amuzament.
    Si atunci te gandesti cat timp vor mai rezista acei putini OAMENI care se dedica trup si suflet acestui sport.

  3. Si sa nu uitam de omologul lui Onofrei,dar in latura Dragracing si anume Deme Cristian care la fel pune bani si suflet in organizarea campionatului national de Drag. Inca monstrul e mic in el,dar creste incet si sigur.

Comments are closed.