3 intrebari pentru Mikko Hirvonen

 

Tu ai castigat deja acest raliu. Este mai usor acum pentru tine?

Da, imi place acest raliu, chiar daca este mai dificil. Vitezele de top sunt foarte mari. Toate probele sunt senzationale. Nu cred ca as putea renunta nici macar la una. In conditii normale, la final de sezon, suprafata este foarte alunecoasa si poti oricand sa iesi in decor. Probabil nu va fi la fel acum si cred ca daca nu va ploua va fi putin mai usor, dar, in acelasi timp, si mai rapid. Chiar daca avem la dispozitie si pneurile de compozitie hard va fi destul de interesant de gestionat situatia in ceea ce priveste uzura lor.”

 

 

Victoria din 2007 a ajutat echipa ta de atunci sa castige titlul mondial la constructori. Ti-ar placea sa se repete acest lucru si acum?

A fost unul din momentele importante ale carierei mele. De atunci am mai luptat aici cu Sébastien pentru titlul pilotilor, dar nu am reusit sa-l inving niciodata. Cu siguranta mi-ar placea enorm sa asigur titlul mondial la constructori pentru Citroën in Marea Britanie. Ar incununa eforturile intregii echipe si eu as putea evolua mai linistit in ultimele raliuri.

 

 

Pana acum ai terminat pe podium de sapte ori cu Citroen. Nu ar trebui sa fii foarte departe de victorie, nu?

Pentru o victorie trebuie sa fac un raliu fara greseala. Daca vom castiga titlul la constructori pentru Citroën in Marea Britanie, atunci nu trebuie sa ma mai gandesc la puncte. Asta imi va permite sa ma relaxez putin, mai ales pe asfalt. Asa cum s-a vazut in Germania, trebuie sa fac progrese pe aceasta suprafata, iar pentru asta trebuie sa-mi asum mai multe riscuri si sa pilotez mai aproape de limita. Si, cu siguranta, va veni si prima victorie.”