AMCKart Dunlop Racing Team – obiective atinse la Romaniacs şi pregătiri intense pentru următoarele etape din CN de Enduro

După prima participare a echipei de enduro AMCKart Dunlop Racing Team la Romaniacs, cei doi membri ai echipei, Ionuţ Moşteanu şi Andrei Cohn, se pregătesc intens pentru următoarele etape din Campionatul Naţional de Enduro. Sprijinul Dunlop şi cele mai bune anvelope ale momentului schimbă obiectivele echipei pentru această toamnă şi pentru sezonul 2012.

 

 

La jumătatea sezonului 2011, echipa de enduro AMCKart Dunlop Racing Team formată din Ionuţ Moşteanu şi Andrei Cohn şi-a înscris în palmares prima participare la Romaniacs. Recunoscută prin gradul ridicat de solicitare a sportivilor şi prin traseul extrem de imprevizibil şi de variat, competiţia internaţională, devenită celebră şi prin participarea unor piloţi străini valoroşi, a constituit o nouă provocare pentru echipa înscrisă la clasa Hobby Team şi pentru noile anvelope Dunlop Geomax Enduro FIM.

 

 

După experienţa din cursele de enduro, cei doi pasionaţi de aventură pe două roţi, acum membri ai clubului sportiv şi ai echipei susţinute de Dunlop în calitate de partener oficial, au acceptat provocarea unei curse de anduranţă cu trasee lungi şi extenuante în care anvelopele au jucat un rol decisiv în îndeplinirea obiectivului echipei de a trece cu brio linia de sosire la Romaniacs 2011.  

 

 

Spre deosebire de experienţele anterioare, la Romaniacs segmentele dificile erau foarte lungi şi extenuante. În fiecare zi au fost coborâri foarte dificile care au trebuit abordate cu foarte mare atenţie”, a declarat Ionuţ Moşteanu, membru al echipei AMCKart Dunlop Racing Team.

 

Anvelopele Dunlop şi-au făcut treaba la înălţimea aşteptărilor şi a calităţii binecunoscute. Am mers cu Dunlop Geomax Enduro FIM – un pneu potrivit pe toate suprafeţele, cu o carcasă moale şi un grip excelent pe suprafeţe dificile cum ar fi piatra sau lemnul. Am avut tot timpul tracţiune foarte bună în locuri în care alţi concurenţi aveau dificultăţi. După experienţa mea din cursele de enduro, Geomax-ul este cea mai polivalentă anvelopă cu care am mers până acum”, a mai precizat acesta. 

 

 

Cu un obiectiv corect, o abordare tactică inspirată, o pregătire fizică excelentă şi anvelopele potrivite, echipa a obţinut timpi foarte buni pentru prima participare la Romaniacs, „cel mai dur raliu de hard enduro din lume”, reuşind o clasare pe poziţia a 14-a în condiţiile a 19 abandonuri la clasa sa de referinţă.

 

 

În momentul de faţă, cei doi membri ai echipei AMCKart Dunlop Racing Team se pregătesc fizic intens pentru participarea la cupele şi etapele din campionat din această toamnă. „Urmează să participăm la câteva cupe şi etape din campionat în această toamnă. În paralel facem constant pregătire fizică deoarece la concursurile de enduro este critic să fii în control de la început până la sfârşit, indiferent de solicitările care apar pe traseu”, a precizat Andrei Cohn, care în luna octombrie a acestui an va participa şi la cel de-al doilea său maraton din acest an.

 

 

La începutul anului 2011, Dunlop şi-a extins susţinerea clubului sportiv AMCKart Racing Team şi la partea sa de enduro, echipa formată din Andrei Cohn şi Ionuţ Moşteanu primind astfel sprijin pentru prima lor participare la Romaniacs. Ca urmare a experienţei avute în cadrul acestei competiţii, cei doi membrii ai echipei de enduro AMCKart Dunlop Racing Team şi-au stabilit un nou obiectiv pentru o nouă participare la Romaniacs. Printre altele, echipa are în plan şi o participare la cea mai veche competiţie de hard enduro din lume, Roof of Africa.

 

 

La enduro aderenţa este esenţială. După participarea la Enduro Panorama din 2010, când am folosit prima dată anvelopele Geomax, anvelopele Dunlop au rămas favoritele noastre, oferindu-ne aderenţă pe orice suprafaţă şi oferindu-ne performanţa de care aveam nevoie pe porţiunile de traseu solicitante. Sperăm să continuăm parteneriatul şi la anul. Acum avem experienţa unei etape de Romaniacs şi ştim exact la ce să ne aşteptăm. Putem să mergem mai tare şi să ne dozăm mai bine efortul astfel încât să ajungem aproape de top 5”, a precizat în încheiere Ionuţ Moşteanu.

 

 

2011 este anul în care Dunlop împlineşte 5 ani de implicare activă în susţinerea motorsportului în România. Dunlop şi-a extins constant această implicare ajungând în prezent de la partener oficial al FRAS şi al Dunlop RoSBK, şi partener pentru latura de enduro a clubului sportiv AMCKart Racing Team. In 2012 Dunlop va extinde această implicare pentru susţinerea motorsportului în România devenind furnizor unic de anvelope în competiţia Dunlop Romanian Superbike.