NRA la Raliul Tara Barsei

Napoca Rally Academy isi propune ca, la Raliul Tara Barsei, a saptea etapa a campionatului National de Raliuri „Dunlop”, care se va desfasura in perioada 2-3 septembrie,  sa pastreze si sa-si consolideze prima pozitie in clasamentul echipelor:  „Suntem concentrati in continuare pe obiectivul cel mai important: titlul la echipe. Suntem pe drumul cel bun, dar inca trebuie sa adunam cat de multe puncte putem,  concurenta este foarte puternica, a anuntat liderul team-ului clujean, Tempesta.

 

 

 In ceea ce priveste propria-i evolutie la Raliul Tara Barsei, Tempesta le pregateste fanilor o surpriza placuta, deja anuntata la finalul etapei anterioare: va alerga, alaturi de copilotul sau, Dorin Pulpea, pe un Mini John Cooper Works S 2000, dat fiind ca Peugeot-ul S 2000 va fi folosit, in urmatorul week-end, la Mecsek Rallye, Ungaria, a opta etapa a Intercontinental Rally Challenge. Ne dorim sa avem la Tara Barsei acelasi ritm pe care l-am avut la Arad …dar cu un final diferit ! Suntem curiosi sa vedem ce viteza si ce ritm vom reusi sa sa obtinem cu Mini S 2000. Cu siguranta, distractia va fi maxima pentru noi,  speram sa fie la fel si pentru  fani si spectatori”, a anuntat Tempesta.

 

 

Cel mai bine clasat echipaj NRA in lupta pentru titlu, Bogdan Marisca/Sebastian Itu, aflat in acest moment pe pozitia secunda a clasamentului general, isi propune un podium la Tara Barsei: Va fi un raliu greu, cu probe tehnice unde nu prea ai timp de “respirat” un raliu la care va trebui sa reusim sa gasim un ritm bun si sa avem grija de masina. Toti adversarii nostri au mers bine la celelate editii ale acestui raliu ceea ce inseamna ca si lor le place.  Din punctul nostru de vedere, trebuie sa luptam pentru un loc pe podium. Mi-e greu sa fac pronosticuri, dar sint convins ca va fi o lupta frumoasa si iunteresanta ! “, a declarat Bogdan.

 

 

In schimb, Danny Ungur si Tony Avram abordeaza mult mai relaxati aceasta etapa: practic, tot ce trebuie sa faca este sa termine raliul pentru a deveni castigatorii clasei 19 cu doua etape inainte de finalul sezonului.  Danny anunta insa ca isi va respecta blazonul si va incerca sa aduca inca o data maximum de puncte echipei: Venim dupa un raliu foarte bun pentru noi la Arad din toate punctele de vedere, la Tara Barsei ne asteapta, din cate stiu eu din anii trecuti, niste probe extraordinare unde vom rula de placere. Asadar ne dorim o evolutie in nota obisnuita de pana acum, urmarind cea mai inalta treapta a podiumului, desi ar fi suficient sa terminam aceasta etapa pentru a deveni castigatorii clasei 19. Vrem sa demonstram ca meritam acest lucru si vom pilota in stilul nostru: maxima performanta si maxim spectacol”, a punctat Danny.

 

 

Abia sositi din Cehia, unde ua participat, weekend-ul trecut, la Barum Rally, a saptea etapa a IRC, Vlad Cosma si Florin Dorca trebuie sa se concentreze pentru a puncta in batalia clasei 6 si a masinilor cu doua roti motrice din campionatul intern. „Dupa un raliu lung si greu la Zlin ne „resetam” acum pentru macadam.  Probele de la Tara Barsei au fost dintotdeauna pe gustul meu si am avut tot timpul evolutii bune, sper ca si de data asta sa se intample la fel si, in primul rand, sper ca si masina sa fie alturi de noi!, a declarat Vlad, care are nevoie de un rezultat bun la Brasov pentru a nu pierde contactul cu varful clasamentului clasei 6.

 

 

De un rezultat bun au nevoie si juniorul Florin Tincescu si navigatorul sau, Dan Hatigan, in primul rand pentru moralul „sifonat”dupa abandonul de la Arad:   Raliul Aradului s-a terminat pentru noi  mult mai repede decat ar fi trebuit. Ne pare rau, dar am invatat din acea experienta. La Brasov , vrem sa mergem cat mai repede posibil, dar sa ramanem pe drum! Un loc pe podiumul Cupei Dacia ar fi perfect pentru noi dupa esecul de la Arad a spus, increzator,  Florin.

 

 

Celalalt junior al Napoca Rally Academy, mai tanarul Simone Tempestini, isi doreste doar sa ajunga din nou sa piloteze si sa mai invete ceva alaturi de experimentatul sau copilot, Lucio Baggio: Ca de obicei mi-e dor sa pilotez, asa incat sper ca acest week-end sa vina cat devreme! Toata lumea zice ca probele sunt foarte frumoase, sunt nerebdator sa le vad! Voi incerca sa acumulez din nou experienta, sa parcurg cat mai multi kilometri de probe speciale si sa ma bucur de pilotaj”, a anuntat Simone.

 

 

Update : Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/ Dorin Pulpea, a anuntat astazi ca renunta sa ia startul la Mecsek Rally, a opta etapa a Intercontinental Rally Challenge, programata a se desfasura in perioada 9-11 septembrie, din cauza ca nu au putut fi reparate in timp util avariile suferite la Raliul Aradului de Peugeot-ul S 2000 cu care urma sa concureze in Ungaria.