Ar obtine Honda NSX Oscarul la categoria video auto ?

De-a lungul noptilor “pierdute” pe internet am vazut multe filmulete cu diferite masini in diferite ipostaze sau in cadrul  unor concursuri. De departe filmul prezent in acest articol ar merita premiul Oscar daca ar exista categoria ” Cel mai bun film auto” .

Filmul este realizat de mica dar entuziasta echipa a celor de la Format67.net care au incercat sa ne prezinte modul in care sapte persoane intra in contact, cat si perceptia acestora, cu legendara Honda NSX, aflata intr-o calatorie de la Frankfurt la Nurburgring.

NSX este una din masinile sport produse de Honda intre 1990 si 2005.  Aceasta a beneficiat de doua motoare V6  de 3.0 litri si 3.2 litri,  amplasate central si de tractiune spate. Puterea dezvoltata de cele doua unitati propulsoare era de 270, respectiv 290 cp. Transmisia a fost disponibila prin intermediul a doua cutii de viteze manuale cu 5 si 6 trepte cat si una automata cu 4 trepte.

Marele pilot de Formula 1, Ayrton Senna a avut un rol determinat in convigerea celor de la Honda pentru producerea in masa a acestui model, acesta efectuand nenumarate teste pe circuitul de la Suzuka, astfel ca NSX pe langa sasiul rigid a beneficiat de o manevrabilitate exemplara. In momentul in care vanzarile au fost oprite in toamna anului 2005, presedintele Honda a anuntat ca va exista pe viitor un nou NSX, de data aceasta cu un motor V10 si ca aceasta va fi capabil sa lupte de la egal la egal cu marci precum Lamborghini sau Ferrari. Din pacate criza economica i-a oprit pe japonezi insa anul trecut Honda a obtinut o dispensa speciala ( masina neaflandu-se in productie inca) pentru a participa in campionatul Super GT cu Honda HSV-010 GT .


Astazi va invitam sa va relaxati privind acest video, dupa ce v-ati asezat comod pe scaunul sau fotoliul dumneavoastra si ati dat sonorul mai tare decat de obicei. Enjoy !


” Racing, competing, it’s in my blood. It’s part of me, it’s part of my life; I have been doing it all my life and it stands out above everything else. ”

Ayrton Senna