Chris Birch marele câștigător al Prologului Red Bull Romaniacs

*foto Chris Birch

În pofida ploii, peste 6000 de fani ai motorsportului au venit astăzi să asiste la Prologul celei de a șaptea ediții a competiției, considerate a fi cel mai dur raliu hard enduro din lume. Chris Birch, ocupantul locului doi de anul trecut, a făcut show în centrul Sibiului și a câștigat Prologul de la clasa PRO.

Neozeelandezul, susținut de KTM, va pleca primul mâine în prima zi din munți și se pare că își va atinge obiectivul –  câștigarea Red Bull Romaniacs. Al doilea timp al Prologului, la clasa cu cel mai dificl traseu (PRO), a fost al britanicului Graham Jarvis. Pilotul Sherco a câștigat Prologul în urmă cu două ediții și anul trecut a luat startul în raliu tot din a doua poziție. Debutant la Red Bull Romaniacs, Taddy Balzusiak pilotul oficial KTM și de 4 ori câștigător al Erzberg Rodeo, polonezul așteptat de fanii enduroului extrem din România a făcut și el show pe traseul de trial din Sibiu și s-a clasat pe locul 3.

În Prologul care a debutat la ora 14.00 au luat startul cei mai rapizi 16 piloți de la toate cele cinci clase (PRO, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team), plus Trial (sunt doar 4 piloți înscriși). Aceștia au fost stabiliți în urma calificărilor desfășurate în această dimineață. Din păcate, ploaia i-a forțat pe toți riderii să meargă încet pe obstacolele construite din pietre și bușteni, iar zonele de cauciucuri au fost cele care au creat cele mai multe probleme forțându-i să fie mult mai lenți decât în 2009. În urma timpilor înregistrați la calificări și la Prolog se va stabili ordinea de start pentru prima zi în munți, iar primii care vor da piept cu traseul, îngreunat foarte mult din cauza ploilor căzute în ultimile zile, sunt cei de la clasele Trial și PRO.

* foto Taddy Blazusiak

Printre primii pe traseul clasei Hobby va fi riderul român Krisztian Nagy, câștigătorul Prologului la clasa Hobby Team. Sătmăreanul, care este coechipierul lui Dani Oțil, în TipTil Team, așteaptă însă zilele din munte pentru că acolo se va da bătălia pentru podiumul final al raliului.

Mâine se va concura în zona Munților Cindrel. Un punct interesant pentru spectatori este cel de pe Valea Șanta (Cabana Curmătura – urcarea către Păltiniș din Sibiu). Și finișul zilei este accesibil publicului fiind programat în jurul orei 12.00 pe dealul Gușterița aflat la marginea Sibiului.

Live Tracking

Fanii pot să își urmărească favoriții accesând începând cu prima zi în munți (duminică 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibilă opțiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.

* foto Krisztian Nagy

Rezultate Prolog

Clasa Pro

1.        Chris Birch (NZL)

2.        Graham Jarvis (ENG)

3.        Taddy Blazusiak (POL)

Expert Single

1.        Martin Wilholt (GER)

2.        Adrian Broughton (NZL)

3.        Dean Nuttall (AUS)

Expert Team

1.        Martin Volny (CZE)

2.        Jonas Karlsson (SWE)

3.        Akos Varga (HUN)

Hobby Single

1.        Mats Igelstrom (SWE)

2.        Andreas Grever (GER)

3.        Riho Kollist (EST)

Hobby Team

1.        Krisztian Nagy (ROU)

2.        Dennis Urbanek (GER)

3.        Stefan Heinze (GER)

Trial

1.        Phillip Scholz (GER)

2.        Alexander    Steinwendtner (AUT)

3.        Stefan Zwerenz (GER)