CITROËN II INVATA PE TINERII JUCATORI DE LA ARSENAL CUM SA “IA UN VIRAJ”

Citroën, furnizorul oficial de masini al clubului de fotbal Arsenal Londra, a initiat un program avansat de conducere defensiva pentru a-i invata pe tinerii jucatori ai clubului cum sa conduca in siguranta pe drumurile publice.

Din punct de vedere statistic, tinerii cu varsta cuprinsa intre 17 si 24 de ani reprezinta 9% dintre cei care au permis de conducere in Marea Britanie si sunt responsabili de 25% din totalul accidentelor mortale sau soldate cu rani grave.

Pentru programul “How To Take Corners”, Citroën UK s-a asociat cu Institute of Advanced Motorist (IAM Drive & Survive), o asociatie responsabila cu prevenirea accidentelor in trafic, si l-a cooptat pe Neil Banfield, antrenorul echipei de rezerve a clubului Arsenal, pentru a dezvolta un program de conducere defensiva pentru ca jucatorii echipei sa fie mai in siguranta la volan. “Jucatorii se antreneaza foarte mult pentru a face fata unui meci pe teren. Prin colaborarea cu Citroën, vrem sa ne asiguram ca se pregatesc la fel de bine pentru a face fata atunci cand se urca la volanul unei masini. Pe terenul de fotbal este crucial sa ai atentie distributiva si, prin acest program, incercam sa-i facem sa se comporte la fel si in trafic. Sunt sigur ca acest lucru le va fi de mare folos si vor fi mult mai in siguranta la volan”, a spus Banfield.

Echipa de rezerve, incluzandu-i aici si pe Craig Eastmond, Emmanuel Frimpong si Wojciech Szczesny au participat la cursurile initiate de Citroën si IAM Drive & Survive la volanul noului model Citroën DS3.

“Treaba mea nu este doar sa-i pregatesc pe acesti jucatori pentru a se descurca pe terenul de fotbal. Este foarte important ca ei sa fie pregatiti sa faca fata oricaror situatii dificile din viata. Este pentru prima oara cand am fost implicati intr-un astfel de program de conducere defensiva si sper ca de acum incolo acesta sa devina obligatoriu pentru toti cei din echipa”, a mai adaugat Banfield.

“Arsenal investeste foarte mult timp in educatia jucatorilor. Noi putem sa-i ajutam pe acesti tineri jucatori sa-si formeze o cariera si dezvoltarea lor in afara terenului de fotbal este la fel de importanta pentru noi. Le multumim celor de la Citroën pentru ca ne-au implicat si pe noi in acest proiect si sunt foarte sigur ca jucatorii nu vor avea decat de castigat”, a spus Arsène Wenger, antrenorul echipei Arsenal Londra.

“Am invatat foarte multe lucruri in cadrul cursului, dar cel mai important este sa stii ca exista si alti soferi pe drum si sa incerci sa anticipezi tot ce se poate intampla cand esti la volan”, a spus si Craig Eastmond, jucatorul echipei Arsenal.

Laura Antonov –  Citroen Romania