Cupa Europei de Est la raliuri ramane la Cluj

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a castigat pentru al doilea an consecutiv FIA European Rally Cup (East). Cei doi au terminat pe locul patru Novorossiysk Rally of Russia, cele 180 de puncte obtinute astfel fiindu-le suficiente pentru a-si adjudeca Cupa Europei de Est si in 2010, in conditiile in care ultima etapa a competitiei europene, Georgia Rally, a fost anulata.

Aflat pe locul doi la finalul primei zile a Novorossiysk Rally of Russia, Tempesta a inceput bine ziua de duminica si, in prima bucla de trei probe speciale,  si-a conservat si si-a consolidat pozitia. Dar, o pana de cauciuc suferita pe primii kilometri ai probei speciale numarul 10, il fac pe pilotul Napoca Rally Academy sa piarda doua minute si doua pozitii in clasamentul raliului. Locul patru a fost insa suficient pentru ca Tempesta sa castige si in acest sezon FIA European Rally Cup (East).

Am facut pana pe fata stanga dupa primul kilometru pe PS 10 si am decis sa nu schimbam roata, sa continuam, chiar daca cauciucul s-a dezumflat imediat. A fost alegerea corecta. Am pierdut doua minute, am pierdut podiumul, dar puteam pierde mult mai mult. Sunt putin necajit ca am stricat traditia: toate etapele in Cupa Europei de Est le-am terminat pe podium. Si aici eram pe locul doi, foarte confortabil, dar important este ca am terminat acest raliu greu si, cu cele 180 de puncte, am castigat din nou FIA European Rally Cup (East). Ne-am indeplinit obiectivul: aducem si anul acesta Cupa Europei de Est la Cluj, a spus Tempesta in aceasta seara (duminica seara), imediat dupa festivitatea de premiere a Novorossiysk Rally of Russia.

Berti Panaiot – ofiter de presa Napoca Rally Academy

Credit foto: Pavel Nizkin