Lucien Hora campion absolut in CNVC 2010: interviu in exclusivitate

13 victorii consecutive si 260 de puncte pentru resiteanul Lucien Hora, cam asa se poate descrie in cifre parcursul extraordinar al campionului absolut din acest sezon in Campionatul National de Viteza in Coasta.

Aflat la volanul unei noi masini de concurs in acest sezon, un monopost LOLA F3000, Hora a reusit sa doboare record dupa record incoronandu-se “King Of the Hill” de nenumarate ori  si demontand astfel toate zvonurile rautacioase conform carora acesta nu se va putea acomoda cu masina.

Cu doar doua etape ramase de disputat din acest sezon, care vor avea loc la Campulung Muscel, in acest weekend participarea campionului statea sub semnul intrebarii datorita unui mic incident suferit de campion saptamana trecuta la una dintre maini. Am luat legatura cu acesta si am decis sa aflam direct de la el planurile sale de viitor.

Motorsportnews.ro: Am inteles ca ati avut un mic incident si v-ati fracturat mana ce s-a intamplat?

Lucien Hora: Da asa este am o fisura, nu e rupta. Un mic incident la fotbal. 🙂

Motorsportnews.ro: Deci nu veti putea lua startul la etapele de la Muscel Racing Contest?

Lucien Hora: Ba da voi fi prezent la start. Se rezolva pana vineri. 🙂 Imi face placere sa vin la etapa de la Campulung, vin in special pentru spectatori weekendul acesta, care de fiecare data sunt prezenti in numar foarte mare acolo. Este o etapa organizata foarte frumos de Norris Mageanu si vin cu placere de fiecare data, lucru care compenseaza cu traseul care nu este chiar asa de bun.

Morsportnews.ro: In acest an ati doborat si ati stabilit o serie de recorduri, a fost un an bun. Cum va simtiti?

Lucien Hora: Ma simt bine, daca nu as avea mana in ghips ar fi perfect. A fost mai greu putin la inceput, dar pe parcurs am reusit sa ma acomodez cu masina, o masina de formula fiind cu totul altceva fata de una normala care este pregatita de curse. Inca nu am descoperit masina 100% mai este de lucru.

Motorsportnews.ro: Cum vi s-a parut acest sezon 2010?

Lucien Hora: S-a vazut din partea organizatorilor un pas inainte, ar mai fi de lucru pe partea de securitate, dar s-a vazut o alegere mai buna a traseelor in proportie de 80% asfaltul de pe trasee fiind unul bun. Etapa de la Ranca mi s-a parut cea mai buna vizavi de asfalt, dar consider ca ar mai putin de lucru totusi sa fie perfect. Este bucata dintre parapet si drum la care ar mai fi de lucru putin, dar cred ca se indreapta in directia care trebuie. Aici ar putea fi organizata si o etapa europeana de viteza in coasta. Totusi destul de putini piloti au fost prezenti la start din pacate.

Morsportnews.ro: Ce ganduri aveti pentru anul viitor, va vom vedea la vreo etapa europeana de viteza in coasta?

Lucien Hora: Inca nu am stabilit strategia pentru anul urmator, deocamdata vrem sa terminam cu bine acest sezon care se incheie la Campulung Muscel. Oricum obiectivul nostru pentru urmatorul an este acelasi: mergem pentru locul 1. Referitor la participarea afara, da ne-am gandit la acest lucru, asteptam sa vedem calendarul coastelor de anul viitor de la noi din tara si sa vedem cum se vor suprapune cu etapele de afara si vom vedea unde vom putea participa. Energia noastra se va canaliza totusi in campionatul intern acesta fiind prioritatea noastra la anul.

Va astept cu drag pe toti la Campulung Muscel in acest weekend.