CUPA FRANZDORF POLARIS

Vineri, 16 septembrie, la ora 15, pe Stadionul de zgură Gloria (Ocico) din Reşiţa, se va da startul primei etape a Cupei Franzdorf Polaris pentru ATV, Quad şi Side-by-Side. Reşiţa Chrono va fi o probă cronometrată de tip trial, în urmă căreia se va stabili punctajul pentru ocuparea locurilor pe grila de start a următoarei etape.

 

 Franzdorf Clockwise – etapa a II-a, va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 10, în Ţarină (Văliug) şi se va desfăşura pe un circuit compus din trei bucle identice, cu o lungime de aproximativ 15 km, în sensul acelor de ceasornic. În plus faţă de acest traseu, concurenţii înscrişi la grupa ATV Extrem vor mai avea de parcurs şi două probe speciale.

 

În cadrul etapei a III-a Franzdorf Counterclockwise, concurenţii vor parcurge un traseu compus din două bucle identice, de aproximativ 15 km, în sensul invers acelor de ceasornic. La fel ca în etapa precedentă, concurenţii grupei ATV Extrem vor trebui să parcurgă şi două probe speciale suplimentare. Fiecare buclă se va încheia cu un control orar, presupunând oprirea vehiculului la punct fix şi rularea cu viteză redusă până la masa arbitrilor, în ordinea sosirii. Circuitul are un grad de dificultate mediu spre ridicat, iar startul va fi de tip Formula 1, cu câte doi concurenţi aliniaţi pe grilă.

 

Înscrierile se pot face electronic sau direct la secretariatul competiţiei ce urmează a fi deschis pe Stadionul de zgură Gloria din Reşiţa, str. Făgăraşului nr.12A, vineri, 16 septembrie între orele 10-13. Taxa de înscriere este de 50 de euro, concurenţii beneficiind de masă şi răcoritoare pe parcursul competiţiei precum şi de obişnuitul kit cu materiale informative şi promoţionale. Bugetul total de 5.000 de euro pentru premii în bani, care permite câştigarea unor premii individuale de până la 1.000 de euro, face din Cupa Franzdorf Polaris cea mai „valoroasă“ competiţie de profil din România. Pentru câştigătorul de la ATV Extrem a fost instituit un premiu special – King of Franzdorf – în valoare de 500 de euro.

 

 

            În afara competiţiei propriu-zise, Ţarina din Văliug va găzdui, în 17 şi 18  septembrie, o expoziţie de autovehicule de teren, în cadrul căreia vor fi prezenţi cei mai reprezentativi constructori, prin intermediul concesionarilor acestora în România. Iar pentru ca totul să capete aerul de sărbătoare binemeritată, în seara zilei de 17 septembrie, de la ora 20:30, Bere Gratis va concerta pentru toţi cei prezenţi, într-un cadru feeric, culminând cu un spectacol de artificii.

 

Poarta de acces spre Ţarină să află chiar înainte de Crucea Văliugului, în partea stângă a drumului Reşiţa-Văliug şi este marcată cu însemnele competiţiei. Accesul în Ţarină va fi închis pe parcursul desfăşurării probelor de concurs, sâmbătă şi duminică, 17-18 septembrie, în intervalele orare 9:30-14:00 şi 15:00-19:00.

 

Ediţia 2011 a Cupei Franzdorf Polaris se desfăşoară în perioada 16–18 septembrie 2011, în organizarea Consiliului Local Văliug şi ACM Sport, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa. Competiţia se adresează pasionaţilor de autovehicule de tip ATV, Quad şi Side-by-Side şi este în egală măsură un concurs sportiv şi un eveniment de promovare a turismului activ, sportiv şi de aventură (TASA) în Banatul Montan.