Cupa Mediasului, restart pentru performanta

Medias, oras in sarbatoare, atestat documentar acum 750 de ani, alaturi de evenimentele culturale, sociale, muzicale sau pentru copii, a mai adaugat o fila in istoria sa si in motorsportul romanesc.

 

Duminica 27 august a.c. forfota orasului s-a mutat pe Hula Baznei. Cu mic, cu mare, spectatorii prezenti la Cupa Mediasului “au pus tara la cale” in arsita soarelui si i-au rasplatit pe concurenti cu aplauze.

Competitiile exista datorita pasiunii si implicarii oamenilor. Trei cavaleri ai sportului cu motor din Medias au pus umarul la pregatirea si organizarea acestei etape: Dulacioiu Ovidiu, Rosca Florin si Hermann Melczer.

 

Am reusit sa readucem cursele auto acasa si cu sprijinul important al primariei Medias. Este un traseu frumos, apreciat de toti participantii, care are si anumite capcane ascunse. Acest aspect s-a vazut si in iesirea in decor a autoturismului condus de bunul meu prieten Rosca Florin, un pilot determinat si foarte muncitor, care poate merge pe acesta si cu ochii inchisi. Suntem multumiti de ceea ce ne-a oferit ziua de astazi. Suntem fericiti ca am terminat cu bine o competitie atat de frumoasa. Am avut emotii mari! Ne-am dorit sa iasa totul bine, nu am avut incidente, iar munca tuturor s-a incheiat cu bine. Un motiv in plus de satisfactie il avem datorita voluntarilor care au inteles ce au de facut. Multumim tuturor! Va asteptam cu drag si anul viitor la Medias,” a declarat Dulacioiu Ovidiu.

 

Bucuria si satisfactia localnicilor a fost evolutia fiecarui pilot. Serban Andrei, remarcat si aplaudat de spectatori, a precizat: “Stiam traseul de la Medias, insa starea initiala a drumului nu iti permitea sa desfasori o cursa de viteza in coasta. Organizarea acestei etape reprezinta un moment important in istoria motorsportului romanesc, in continuarea traditiei si in dezvoltarea lui. Excelenta atmosfera de aici. A fost o zi minunata, pe un traseu superb alaturi de oameni frumosi si buni. A fost un antrenament de bun augur pentru Trofeul Teliu. Vreau sa-i felicit pe toti cei implicati in organizarea acestei competitii. Cred ca este momentul sa se desfasoare la Medias si o etapa din campionatul national in sezonul urmator si nu numai.

 

L-am revazut in actiune pe Octavian Tirnovean in calitate de deschizator la volanul unui autoturism de strada cu suspensiile modificate. Prin evolutia sa tanarul si talentatul pilot a reusit sa-i introduca pe spectatori in lumea fascinanta a curselor de viteza in coasta.

 

Niristeanu Dan si-a facut debutul in competitiile automobilistice in anul 1979. Experienta acumulata in raliuri, rallycross, slalom paralel in competitiile de viteza pe circuit sau de viteza in coasta a “transpirat” in Cupa Mediasului. Este un exemplu pentru generatiile ce-l urmeaza.  A concurat fara reticente, cu aplomb, respect si a ramas in sufletul celor care  i-au vazut evolutia.

 

In sfarsit am participat pe un traseu nou si foarte frumos. Imi place foarte mult aici si imi doresc sa revin. Pacat ca nu au venit mai multi piloti din campionatul national. Am castigat experienta pe un traseu deosebit. Bravo!“, a mentionat Niristeanu Dan.

Viitorul motorsportului romanesc este de bun augur. Au concurat in campionatul regional, alaturi de piloti titrati din campionatul national, 4 juniori in lupta pentru cununa cu lauri: Hanea Mihnea, Kiss Szilard, Pasko Peter si Ciuntu Sebastian.

 

Ciuntu Sebastian a debutat in cursele de slalom paralel in anul 2016. In acest an in campionatul de slalom paralel ocupa locul 2 la juniori si locul 6 in clasamentul Open. Pregatit pe bancile de scoala ale unuia dintre cei mai iubiti piloti romani, Vali Porcisteanu, Ciuntu Sebastian a facut urmatorul pas in cariera de pilot, cursele de viteza in coasta.

 

Am participat pentru prima oara la un concurs pe asfalt. Aderenta este diferita pe asfalt fata de macadam unde masina nu asculta de tine daca nu faci ceea ce trebuie. Si pe macadam si pe asfalt, la competitiile de viteza in coasta, nu ai loc de greseala. M-am inscris pe ultima suta de metri si am concurat cu o masina setata pentru macadam. Fara ajutorul lui Niristeanu Dan care mi-a imprumutat un set de anvelope nu aveam ce sa fac aici. Pentru viitor imi propun sa particip in CNVC2, sa acumulez cat mai multa experienta pentru ca ulterior sa-mi fac debutul in raliuri. Multumesc mult celor care-mi sunt alaturi,” a precizat Ciuntu Sebastian.

 

 

 

Sustinuta de Primaria Municipiului Medias, Cupa Mediasului a fost organizata de Clubul Auto Crono sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului de Politie-Serviciul Rutier  Sibiu, Politia Municipala Medias, Politia locala Medias, al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Sibiu, respectiv Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

 

Sponsor principal: METALUBS INTERNATIONAL

 

Podium Cupa Mediasului 2017

Campionatul National de Viteza in Coasta 2 – Clasament Open 2RM

  1. Ionescu Claudiu Ionut #166 / VW Golf2
  2. Orha Claudiu #172 / Mitsubishi Colt
  3. Martincsek Zoltan #175 / Peugeot 205 GTI

 

Campionatul Regional

  1. Armando Battocchi #6 / Ferrari 458 Challenge
  2. Serban Andrei #14 / Skoda Fabia
  3. Alessandro Pietta #80 / Ferrari 458 Challenge

 

Pasionatii sportului cu motor pot sa-i revada pe concurenti pe 16 septembrie a.c. la Magherani, judetul Mures cand se va disputa a IX-a etapa din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 2 si etapa a III-a din cadrul Campionatului Regional de Coasta.