Cursele de supermoto revin la Bucureşti!

Sâmbătă, 21 august şi duminică, 22 august, pe circuitul AMCKart Tunari, situat foarte aproape de Bucureşti, are loc cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Supermoto, în organizarea clubului AMCKart Bucureşti.

Supermoto este o disciplina foarte spectaculoasă, care s-a dezvoltat în anii ’90, îmbinând caracteristicile curselor de viteză cu cele de motocros. Motocicletele de cros beneficiază de modificari ale suspensiilor si frânelor, primesc jante si cauciucuri slick, pentru asfalt, fiind gata să alerge pe circuite scurte, cu viraje foarte strânse, care pot include si zone de off-road cu rampe pentru sărituri. Cu cei 1.240 de metri ai ei, pista de la AMCKart este ideală pentru o etapă de supermoto, reuşind să trezească interesul amatorilor bucureşteni ai acestui sport, care sunt aşteptaţi în număr mare la circuit. Supermoto este un sport care a avut o dezvoltare atât de puternică, încât, în ultimii ani, producătorii de motociclete off-road, au început să vândă şi modele concepute special pentru această nişă.

Competiţia care se va desfăşura în acest week-end la AMCKart Tunari va include pe lângă clasele dedicate juniorilor, şi două clase rezervate scuterelor – sub, respectiv, peste 50 cmc, care vor conta în Campionatul Naţional de Viteză pe Motodrom, Liga I Juniori.

Marc Sandu

credit foto: Bogdan Paraschiv