DUNLOP – FURNIZOR DE PNEURI PENTRU MOTO3 ŞI MOTO2

Dunlop Motorsport, IRTA şi Dorna Sports au semnat un un contract pentru furnizarea exclusivă de pneuri pentru Campionatul Moto3, angajament ce va începe în 2012 odată cu introducerea noii categorii şi se va derula până în 2014, inclusiv. A fost, de asemenea, semnat un acord pentru extinderea actualului contract încheiat între părţi pentru Campionatul Moto2 până la sfârşitul sezonului 2014.

 

 

Dunlop va furniza anvelope şi suport tehnic pentru fiecare concurent din Moto3, categorie înlocuitoare a clasei 125cc din Campionatul Mondial. Dunlop a furnizat în exclusivitate anvelope pentru Moto2 încă de la inaugurarea acestei categorii de concurs în 2010. Contractul semnat cu Dunlop a fost ratificat de Dorna şi de International Road Racing Teams Association (IRTA).

 

 

Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Brand Europa, Orientul Mijlociu şi Africa a spus: Dorna, IRTA şi echipele au sprijinit angajamentul Dunlop pentru cursele moto de Grand Prix prin extinderea contractului de furnizare de anvelope pentru Moto2 şi atribuirea către noi a contractului pentru noul Campionat Moto3. Acestea sunt confirmări puternice a tehnologiei Dunlop ce va continua să fie pusă în lumina reflectoarelor prin intermediul acestor fantastice campionate.

 

 

Jean-Félix Bazelin, General Manager, Dunlop Motorsport a comentat: Moto3 este un nou Campionat extrem de provocator pentru Dunlop, precum şi pentru inginerii şi tehnicienii noştri, iar noi am îmbrăţişat noua provocare, fiind deschişi către progresele pe care le vom face în ceea ce priveşte capacitatea noastră de a dezvolta anvelope, aşa cum am făcut-o pentru noile vehicule de curse 250cc 4-stroke powered. Extinderea contractului nostru pentru Moto2 este o puternică validare a lucrului bine făcut de care am dat dovadă până acum în acest campionat, rezultate pe care le vedem astăzi atât de clar.”

 

 

Sharon Antonaros, Director Marjeting Dunlop Europe Motorcycle a afirmat: Dunlop participă la cursele de motociclism pentru a dezvolta produsele noastre şi pentru a creşte gradul de cunoaştere al celor mai recente tehnologii. Acest lucru asigură beneficii pentru consumatorii noştri, cum ar fi tehnologiile NTEC şi Multi-Tread pe care le-am dezvoltat şi le-am adus la un alt nivel prin intermediul relaţiei noastre cu Moto2. Moto3 este un nou şi fantastic teren de testare de care noi vom beneficia încă de la începutul acestui campionat, când curba de învăţare este abruptă, iar potenţialul de a fi răsplătiţi pentru aceasta este la capacitate maximă.

 

 

Carmelo Ezpeleta, Dorna CEO, a spus: Este o mare onoare să avem posibilitatea de a continua să lucrăm alături de o marcă precum Dunlop la noua categorie Moto3, şi totodată să putem să extindem colaborarea pe care o avem cu reprezentanţii acestei mărci pentru Moto2 până în 2014. Pasiunea Dunlop pentru lumea motociclismului şi angajamentul acestei mărci pentru Campionatul Mondial MotoGP sunt valorile care au consolidat relaţia cu Dorna, iar acest lucru a marcat deja două din cele trei categorii care compun Campionatul Mondial. Nu avem nicio îndoială că efortul tehnologic depus constant de Dunlop pentru a-şi îmbunătăţi produsele conferă circuitului statutul de a fi terenul de testare al acestori noi dezvoltări tehnologice, această tehnologie fiind mai apoi trasferată la anvelopele pentru motocicletele de stradă.