Experienta austriaca

Dupa un sezon bun in Campionatul National de Raliuri, Sebastian Barbu va lua startul si in Raliul Waldviertel, ultima etapa din Campionatul Austriei si etapa in FIA European Rally Cup.

 

Sebastian Barbu va lua startul, in acest weekend, in Raliul Waldviertel, ultima etapa din Campionatul National de Raliuri al Austriei, aceasta fiind prima participare pentru pilotul sibian la un raliu din afara Romaniei. „Inca de cand am inceput sa particip la raliuri mi-am dorit sa concurez la o etapa din afara Romaniei. Partenerul nostru, Wurmbrand Racing este din Austria si de aceea am ales aceasta etapa si dupa doua zile de recunoasteri pot spune ca este un raliu superb. Am emotii, dar sunt sigur ca putem obtine un rezultat bun”, a spus Sebastian Barbu.

 

In Raliul Waldviertel, Sebastian Barbu il va avea in dreapta pe Bogdan Iancu, copilotul care alaturi de Alex Filip a iesit campion national in competitia masinilor cu doua roti motrice. „Bogdan este un copilot cu experienta si aveam nevoie de asa ceva pentru raliul din Austria. Ne-am acomodat repede in cele doua zile de recunoasteri si sunt sigur ca nu vor fi probleme in raliu”, a mai adaugat Sebastian Barbu.

 

La utltima cursa din acest sezon, echipajul sibian va lua startul cu modelul Citroen DS3 R3, preparat de Wurmbrand Racing, cu care au concurat si la cateva etape din Romania, iar echipa austriaca s-a pregatit special pentru raliul lor de casa. „Impreuna cu Wurmbrand Racing am gasit bugetul pentru acest raliu si as vrea sa le multumesc pentru asta”, a spus Sebastian Barbu.

 

Cele doua zile de recunoasteri pentru Raliul Waldviertel au fost extrem de dificile, dar si foarte importante pentru acomodarea dintre pilot si copilot. „Spre deosebire de pilotii locali noi am mers ca si cand am fi fost deja in cursa. Am mers pe probe, pe sectoarele de legatura, am facut toate regruparile. Practic am simulat raliul pentru ca nu vrem sa facem greseli in cursa. Sunt foarte multe intersectii si trebuie sa fim extrem de atenti. De exemplu, pe proba lunga, in 28 kilometri, am numarat aproape 50 de intersectii”, a spus si Bogdan Iancu, noul copilot pentru etapa din Austria.

 

Raliul Waldviertel se desfasoara vineri si sambata, 26 – 27 octombrie, pe suprafata mixta. Startul se va da vineri la ora 15:00, ora Romaniei, iar sambata la ora 08:30. Sebastian Barbu si Bogdan Iancu vor avea de parcurs 15 probe speciale cu o lungime totala de 188,75 kilometri. „Toate probele sunt interesante cu schimbari de aderenta. Aici trebuie sa adoptam o alta strategie fata de Romania. Sunt sigur ca o sa ne intram repede in ritm si atunci vom avea si timpi buni pe probe”, a mai spus Sebastian Barbu, dupa cele doua zile de recunoasteri.