Expoziţia – The Morning Coffee “Cars fueled with coffee”

Elite Art Gallery găzduiește, în perioada 20-30 iunie 2014, o expoziție inedită, dedicată atât pasionaților de mașini, cât și pasionaților de artă – expoziția The Morning Coffee – “Cars fueled with coffee”. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, zilnic, de Luni până Vineri între orele 11.00 – 19.00 şi Sâmbătă între 11.00 – 17.00, in intervalul 20-30 Iunie 2014. În cadrul expoziției The Morning Coffee – “Cars fueled with coffee” vor putea fi admirate lucrările lui Adrian Mitu (Aquarelief).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasiunea lui Adrian pentru design-ul de mașini  este moştenită din copilarie şi inspirată de tatăl său, un pasionat mecanic autodidact. Totul a prins contur în momentul în care reprezentanții companiei Renault au venit la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, unde el studia, și au dezvoltat un program de design dedicat studenților. De atunci, și-a urmat visul și a pus în aplicare planul curajos de a deveni designer de mașini.

The Morning Coffee  (2)

Astfel, pe lângă studiile pe tema automobilului clasic, lucrează permanent la propriile concepte utilizând permanent inspiraţie din lumea arhitecturală , organică sau tehnică. Tehnicile utilizate frecvent de către Adrian Mitu în realizarea studiilor sale sunt : acuarela și lutul, îmbinând astfel cele două metode de studiu, grafic şi sculptural. Pentru ca planul de a deveni „car designer”  să prindă contur, a trebuit să se dedice cât mai mult studiului de automobile şi în acelaşi timp să se susţină financiar prin rezultatul studiilor .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru a obține vizibilitate, feedback și a vinde lucrările eventual, Adrian Mitu și-a format un brand: Aquarelief. Materializat într-o pagină de Facebook unde poate fi accesibil tuturor celor pasionaţi de maşini. Astfel  Aquarelief a evoluat, iar Adrian Mitu a intrat în contact cu persoane relevante, intersate de lurcrările sale: persoane de specialitate precum designeri de automobile, presă de profil din România sau din străinătate: site-uri şi bloguri de profil din Japonia, Brazilia, America, Germania, Rusia, Grecia şi branduri importante, precum Peugeot, care l-a invitat in luna martie, a.c. la o întâlnire cu designerii Peugeot, în cadrul  Salonului Auto de la Geneva.

AFIS MORNING COFFEE_final

Cum toate lucrurile interesante sunt descoperite spontan, ’’Morning Coffee’’ este de asemenea rezultatul unui moment de inspiraţie. Odată perioda de antrenamente începută, atelierul este permanent plin de schiţe cu maşini. Astfel, într-o dimineaţă , în timp ce îşi bea obişnuita ’’cafea de dimineţă’’ în faţa calculatorului  a simţit nevoia de culoare pe o schiţă în creion, rătăcită pe birou. Aşa că a înmuiat repede pensula în restul de cafea şi a dat volum schiţei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotografia a ajuns pe reţelele de socializare, feedback-ul a fost unul pozitiv, iar de atunci a decis ca fiecare dimineață să înceapă în acest mod: dând culoarea cafelei unei maşini emblematice. Astfel s-a născut „The Morning Coffee”, un tabiet zilnic şi o colecţie de maşini ’’alese’’ care parcurge întrega istorie auto prin peste 300 de picturi însufleţite de aroma cafelei de dimineaţă. Câteva din modelele reprezentative ar fi vedetele anilor ˈ60 de la Porsche 911, la Alfa Romeo Giulieta, Jaguar E type, Fiat 500, BMW E9, Mercedes-230 ’’Pagoda’’ şi nostalgii româneşti precum Dacia 1300 , Dacia 1100 sau vestitul IMS  dar şi multe alte minuni pe roţi, care pot fi admirate în timpul expoziţiei.

The Morning Coffee  (3)

Deschiderea oficială a expoziției (pentru presă) va avea loc în ziua de vineri, 20 iunie 2014, începând cu ora 17:00 la Elite Art Gallery – Str. Academiei, nr. 15, Sector 1, București, vis-a-vis de Universitatea de Arhitectura Ion Mincu (UAUIM). Pentru public, porțile galeriei se vor deschide în aceeași zi, începând cu ora 18:00.  Parteneri în cadrul expoziției The Morning Coffee “Cars fueled with coffee” sunt Țiriac Collection, Julius Meinl, Elite Art Gallery, Funky Chefs și MINERALIUM Dead Sea.