Giorgetto Giugiaro merge acasă la Brâncuși

Vineri începe, în apropiere de Rânca, în județul Gorj, una dintre cele mai frumoase etape de viteză în coastă din România. Transalpina va fi vizitată și în acest an de cel mai galonat automobil istoric din campionatul național, Alfa Romeo Alfetta GTV, pilotată de Cătălin Cedric Ghigea.

După ce a lipsit la prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2017, alergată la Râșnov, din motive personale, Cătălin Cedric Ghigea și-a intrat repede în ritm odată cu cea de-a doua, disputată pe Drumul Poienii, în Brașov, unde a revenit pe prima treaptă a podiumului categoriei vehiculelor istorice, postură cu care suntem obișnuiți, deja, de câțiva ani.

Acum, Alfa Romeo Alfetta GTV merge „acasă la Brâncuși”, la Cupa Gorjului, pe un traseu pe care pilotul din București îl apreciază foarte mult, cu scopul clar de a obține încă o victorie pentru palmares. Ar fi o repetare a performanței din sezonul 2016, doar că bucuria victoriei, atunci, a fost umbrită de o serie de probleme tehnice care au dat mari bătăi de cap întregii echipe. Asta ca să nu mai amintim de abandonul de la ediția 2015, cauzat de veșnicile probleme ale cutiei de viteză ce echipează Alfetta.

Speranța pentru 2017 este ca acestea să lipsească, pentru ca pilotul să se poată concentra în totalitate la oferirea unei evoluții cât mai frumoase spectatorilor care participă în număr impresionant la cursa al cărei start se dă la baza Transalpinei. Iar pentru liniștea întregului staff, după etapa de la Brașov, Alfetta „Phoenix” a fost verificată minuțios și revizuită complet, ocazie cu care s-a dovedit că „multele” probleme constatate de pilot erau doar rodul imaginației sale bogate.

„Abia așteptam etapa de la Rânca. Este un traseu superb, pe care îl apreciez foarte mult, chiar dacă încă nu i-am descoperit toate secretele. Consider că mai am multe de pus la punct și sper că acum să mai perfecționez abordarea câtorva viraje. Îmi doresc ca vremea să țină cu noi și, mai important, cu spectatorii, pentru că la Rânca este mereu o atmosferă senzațională din acest punct de vedere. Fiindcă mergem acasă la marele Brâncuși, mă simt onorat că pot duce la start o altfel de sculptură, opera marelui designer italian Giorgetto Giugiaro. Mi-ar fi plăcut ca pentru acest traseu să am la dispoziție un alt setup, cu mai mulți cai putere la roată, dar chiar și așa va fi foarte distractiv. Sper să respect blazonul mașinii și să obțin victoria”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea înainte de plecarea spre etapa din leagănul lui Brâncuși.

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în anul 2017 sunt Autoitalia, importator Alfa Romeo, YACCO, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.