Honda CR-Z s-a lansat in Romania

Cu ocazia evenimentului Honda Green Challenge, desfasurat sambata 15 Mai, constructorul japonez a prezentat in Romania modelul CR-Z.

Modelul CR-Z a debutat la Geneva in martie 2010, superbul coupe find echipat cu un motor asistat paralel de hibrid IMA.

Avand un motor de 4 cilindri de 1,5 litri, Honda CR-Z dezvolta 112 cai putere, avand un cuplu de 145 Nm. Honda CR-Z este prima masina hibrid, care vine echipata cu o transmisie manuala cu 6 trepte, avand un cuplu maxim la 4800 rpm.

Viteza maxima conform constructorului este de 200 km/h, acceleratia de la 0-100 km/h facandu-se in 10 secunde. Consumul declarat este de 6,1l la 100/km in mediul urban si extraurban de doar 4,4l. Emisiile de CO2 sunt si ele scazute de doar 117 g/km facand din Honda CR-Z un model mai putin poluant.

Avand un design interior bazat pe conceptul Honda CR-Z, coupe-ul vine cu un interior tehnlogizat, comenzile masinii fiind amplasate incat sa ofere o pozitie cat mai comoda la volan.

Printre dotarile de top ale masinii intalnim sisteme precum VSA (controlul tractiunii si stabilitatii), ABS cu EBD si EBA, un sistem avansat de protectie pentru pietoni, cruise control, faruri xenon, senzori de lumina si parcare, scaune fata incalzite, 6 incinte acustice cu subwoofer, precum si o iluminare a afisajului cu cromatica diferita in functie de emisiile de CO2.

Modelul va fi disponibil in Romania incepand cu luna iunie pretul pentru varianta de top fiind de 20.980 euro fara TVA si 24.966 euro cu TVA.

Sistemul  IMA


Sistemul IMA este preluat de la varianta hibrid Insight, dar software-ul şi setările au fost modificate pentru a interacţiona cu Sistemul de condus cu 3 moduri şi cu transmisia manuală. Deşi regimul de lucru al turaţiilor motorului la o maşină cu cutie manuală este diferit, sistemul hibrid paralel flexibil Honda IMA face ca integrarea unor motoare şi transmisii diferite să fie mult mai simplă.

One thought on “Honda CR-Z s-a lansat in Romania”

  1. Am vazut deja una ieri pe strada, foarte intersant arata, seamana mult cu C4 deci nu are cum sa nu imi placa, cred ca e perfecta pentru oras

Comments are closed.