RETROMOBIL pe drumul vinului

Miercuri, la elegantul şi discretul restaurant  „La Cantine de Nicolai”, considerat a fi cel mai bun restaurant frantuzesc din Bucureşti, a avut loc conferinţa de presă care precede unul dintre cele mai importante evenimente mondene ale anului.  Sambata 12 Aprilie 2014 va avea loc a treia editie a raidului masinilor de colectie “Retromobil  pe Drumul Vinului”.

9 aprilie 2014 (2 of 13)

In fiecare primavara, membrii “Retromobil Club Romania” isi prezinta masinile de colectie, oferind posibilitatea celor pasionati de masini vechi sa admire adevaratele bijuterii ale patrimoniului automobilistic romanesc. Prin acest eveniment, incercam readucerea in memoria colectiva a unor preocupari valoroase : colectiile si pasiunile creative ale romanilor. Dorim, in acest fel, sa aratam ca decenta si rafinamentul nu au cazut in desuetudine,ci continua sa se regaseasca in societatea si economia romaneasca.

 

Masinile de colectie ale membrilor “Retromobil Club Romania” (Presedinte de onoare MS Regele Mihai ) vor fi expuse la ora 9,00 la Parcul Carol, urmand ca la ora 11,30 sa porneasca precum un muzeu in miscare ,catre Domeniul “Conacul dintre Vii”.****. Cei peste 350 de participanti vor regasi aici, la doar 77 Km. De nordul  Bucurestiului, energia creativa contemporana, alaturi de cea  cosmopolita a societatii romanesti de demult. Parada va avea maximum de expunere, traversand centrul Bucurestiului, se va indrepta pe  DN1 catre Ploiesti si apoi catre Urlati, revigorandu-se cu aceasta ocazie traseul turistic “Drumul Vinului” din judetul Prahova. Echipajele,formate din colectionari si familiile lor vor defila prin orasul de destinatie Urlati si se vor opri, cu dorinta de a interactiona cu comunitatea locala,si de a impartasi prahovenilor de toate varstele istoria si  povestile masinilor  prezente.

 

Evenimentul este sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti si Primaria orasului Urlati si sponsorizat prin produse si servicii de catre “Domeniul Conacul dintre Vii”****  .

 

Legenda spune ca la sfarsit de secol XIX, in Valahia, calatorul impovarat de oboseala si grijile zilnice isi cauta odihna si alinare la capatul drumeagului cu ciresi , la adapostul viilor nesfarsite. Poposeste la Conacul dintre vii pentru prima data. Si-i e teama parca. S-a saturat de hanuri proaste, cu ifose, cu podoabe stupide, cu mancaruri de cine stie unde si cu nimic de facut. Conacul dintre vii deja ii pare altfel. Casa boiereasca dupa oranduiala romaneasca, instarita, dar cu cumpatare, cu toate acareturile trebuintei pentru gospodarie si pentru placerea oaspetilor.Mobilata dupa moda vremii in lemn si fier brut, cu parfum de istorii vechi, dar cu rafinament cosmopolit. Peretii bulgariti in alb, covoare tesute pe dusumea, dormitor cu divan si baldachin si toate cele trebuincioase sederii. Locatia s-a pastrat pana in zilele noastre ! Este asa cum spune povestea. In targul prahovean al Urlatilor, la numai o ora distanta de Bucuresti. La locul lor sunt drumul cu ciresi, podgoriile, casa boiereasca din alta epoca, mobilele, carafele, butoaiele, vinul, scaldatoare, oamenii, viata. Gazdele vor ospata pasionatii de vehicule istorice cu mancaruri sanatoase, dulceturi si muraturi ce se cer luate acasa. Diferenta e ca armasarii de odinioara au lasat locul cailor putere, apa curge la robinet, sala de “sfat” are dotari de ultima ora.

 9 aprilie 2014 (1 of 13)

Programul este :

–         13,00 Sosirea oaspetilor in Urlati

–         Parada masinilor, concursul de originalitate.

–         14.00  Continuarea parazii catre “ Domeniul Conacul dintre Vii****”

–         Garden Party cu prezentari de vinuri de clasă: Serve – Terra Romana, Da Vino- Iacob, Halewood – Floare de luna, precum şi excepţionalul vin spumant, Reihn , cel care a devenit vinul spumant oficial al Casei Regale a României,  Purcari  (au fost în perioada dintre cele două războaie mondiale şi zece ani după, furnizorii oficiali ai Casei regale a Angliei), 

 

Calendarul evenimentelor R.C.R. 2014:

5-6 aprilie Standul Retromobil – Salonul Auto Moto (Bucuresti-Piata Constitutiei) – s-a desfasurat

12 aprilie – Retro Parada Primaverii

12 aprilie – Retromobil pe drumul vinului (Urlati)

1-3 mai Raidul Mari Negre (Constanta)

9-11 mai – Intalnirea Internationala Vw Kafer Club (Baia Mare)

10 mai – Mai Clasic (Constanta)

10-11 mai – Intalnirea Dacia Clasic (Brasov)

18 mai – Antebellum (Bucuresti)

23-25 mai – Retro Regatta (Bulgaria)

31 mai – 1 iunie – Muscle Car Expo (Mall Vitan Bucuresti)

14-15 iunie – Brasov Classic Rally

28 iunie – Concursul de Eleganta Sinaia (Domeniul Regal Peles) – Eveniment FIVA

3-6 iulie – Cu zimbrul prin Carpati (Muntii Buzaului)

12 iulie – Retromobil Grand Prix (Circuit AMCKART)

19-20 iulie – Campulung in amintiri (Campulung Muscel)

25-27 iulie – Sibiu Oldies Meeting

? august – Raid M461 (in curs de programare)

23 august – Fabricat in Romania (Bucuresti)

30 august – 2 roti istorice

12-13 septembrie – Kronstadt Classic Rally

5-7 septembrie – Raliul Carpati Retro (Bucuresti-Chisinau-Iasi-Bucuresti)- Eveniment FIVA

20-21 septembrie – Ziua Nationala a Pasiunilor (Strejnic)

27 septembrie – Raliul Memorial «Giurgiu 1904» – Eveniment FIVA

4-5 octombrie – Raidul Transfagarasan

11 octombrie – Retro Parada Toamnei

24 octombrie-2 noiembrie – Standul Retromobil – Bucharest Classic Car Expo