Mani Gyenes locul 15 în C.M. de Rally-Raid și Campion al României la Enduro și Endurocross

Sezonul 2010 a însemnat pentru Vectra Racing obținerea titlului de campioană a României la Enduro, iar pentru Mani Gyenes clasarea pe locul 15 în C.M. de Rally-Raid și câștigarea atât a titlului de campion al României la Enduro cât și la Endurocross.

Vectra Racing, avându-i în componență pe Mani Gyenes, Alex Gârbacea, Romeo Duicu și Marcel Butuza, s-a impus fără probleme în clasamentul echipelor dominând Campionatul Național de Enduro. Confirmarea că echipa cu sediul în Brașov a obținut titlul a venit la începutul lunii când la Sărata Monteoru ( jud.Buzău), în ultima etapă din sezonul 2010, Mani Gyenes și Alex Gârbacea au urcat pe primele două trepte ale podiumului.

Victoria lui Mani, din etapa buzoiană, i-a adus cel de al patrulea titlu din carieră la enduro, după ce în luna august a câștigat cel de al patrulea titlu în Campionatul Național de Endurocross. Succesul obținut pe plan intern vine ca o consolare după ce în acest sezon, Mani nu a reușit să participe decât la două evenimente internaționale majore, este vorba despre Raliul Tunisiei (etapă din Campionatul Mondial de Rally-Raid) și Red Bull Romaniacs, iar colegii săi doar la unul. Sătmăreanul a mai câștigat în acest an și Romanian Extreme Adventure, săptămâna de off-road extrem care îi duce pe concurenții de la categoriile moto și auto o săptămână în Carpații de Curbură.

Trei din piloții Vectra Racing sunt în primii 25 de rideri din Campionatul Mondial de Rally-Raid

Pe plan internațional, Mani Gyenes, Marcel Butuza și Alex Gârbacea au reușit să termine în top 11 etapa de campionat mondial din Tunisia, iar în ciuda faptului că au fost prezenți doar la o singură etapă din acest sezon (în total au fost 5 etape) la finalul anului cei trei se află în primii 25 de piloți ai lumii. Mani Gyenes ocupă locul 15 în clasamentul mondial, Marcel Butuza este pe locul 18, iar Alex Gârbacea se află pe locul 23, campionul mondial din 2010 fiind pilotul oficial KTM, Marc Coma. În clasamentul sezonului 2010 al C.M. de Rally-Raid la clasa Producție motoare peste 450 cmc Marcel Butuza se află pe locul 6, în timp ce Alex Gârbacea în același clasament ocupă locul opt. În clasamentul de la SuperProducție motoare peste 450 cmc, Mani Gyenes a încheiat sezonul pe locul 11.

La rezultatele pe plan internațional se mai adaugă, în cazul lui Mani, și succesul de la Red Bull Romaniacs unde a reușit să termine pe locul 9 la clasa Profi (cea mai dificilă).

Pentru membrii Vectra Racing urmează acum o perioadă de antrenament în care vor pune mai mult accent pe condiția fizică, urmând ca în 2011 să revină în Campionatul Mondial de Rally-Raid.