Mihai Stoichescu pe locul cinci la MX1, în ultima etapa a Campionatului Ungariei de Motocros

Mihai Stoichescu a reuşit o clasare pe locul cinci la clasa MX1 a ultimei etape din Campionatul Ungariei de Motocros, desfăşurată weekend-ul trecut la Koszhegy. Aceasta a fost o nouă cursă cu peripeţii, dulce-amară, pentru cvadruplul campion naţional la motocros. În antrenamentele libere, Stoichescu a fost cu doar câteva zecimi de secundă mai lent decât Bence Svoboda, cel care avea să câştige cursa, iar în antrenamentele cronometrate a încasat o căzătură zdravănă care i-a afectat şi motocicleta şi nu i-a permis să ocupe un loc bun în grila de start.

Totuşi, pilotul Moto Extrem Lugoj reuşeşte să intre al doilea în primul viraj, se menţine la conducerea cursei, dar face o pană pe faţă în turul tur şi termină prima manşă pe ultimul loc. În manşa doi, Stoichescu reuşeşte un hole-shot clar (primul în primul viraj), reuşind să rămână aproape un tur la conducerea cursei. Din păcate, „Miţă” nu rezistă din punct de vedere fizic şi e depăşit de câţiva concurenţi, terminând manşa pe locul cinci.

Mihai şi-a revenit din punct de vedere al tehnicii, practic a fost aproape la fel de rapid ca şi câştigătorul cursei, dar lipsa antrenamentelor, generată de problemele de sănătate dar şi de lipsa sponsorizărilor şi-a pus amprenta asupra fizicului lui Mihai. Totuşi, suntem pregătiţi pentru a trage tare, pentru ca Mihai să revină pe locul 1”, a declarat Liviu Jigmond, antrenorul lui Mihai Stoichescu.

Marc Sandu

credit foto : motoracing.hu