Priaulx urca pe locul 2 in clasamentul general

Weekend-ul care a trecut se pare ca a fost unul cu noroc pentru britanicul Andy Priaulx, care a reusit sa se apropie la doar 11 puncte de ocupantul primei pozitii din clasamentul general provizoriu Yvan Muller.

Rundele 15 si 16 au avut loc duminica pe circuitul de la Oschersleben din Germania, unde elvetianul Alain Menu a reusit sa isi treaca in cont prima victorie din acest sezon castigand prima cursa. El a fost urmat de ocupantul pole position-ului Augusto Farfus, iar locul trei i-a revenit francezului Yvan Muller, care astfel isi intarea pozitia de lider in clasamentul general. Cel mai mare perdant al primei curse a fost campionul en-titre Gabriele Tarquini care nu a reusit sa termine cursa.

Aceasta vitorie s-a lasat mult asteptata. Sezonul pentru mine a inceput bine in Brazilia, dar in Marrakech a fost dezastru. Am avut noroc sa obtin victoria in prima cursa dupa ce lui Rob Huff i s-a aratat steagul negru. Dupa ce am preluat conducerea am mers bine pana la sfarsitul cursei, dar a trebuit sa fiu precaut sa nu uzez foarte tare pneurile pe finalul cursei.” a declarat dupa finalul cursei Alain Menu. 

Victoria in cea de-a doua cursa i-a revenit lui Andy Priaulx care a reusit astfel a sasea victorie in acest sezon. Britanicul a inregistrat asfel cele mai multe victorii intr-un sezon chiar mai multe decat in cele trei sezoane in care a castigat titlul de campion 2005 ( 1 victorie), 2006 (5 victorii), si 2007 (3 victorii).

Dupa ce a depasit duoul SEAT format din Michelisz si Nykjær, Priaulx a facut o cursa solitara. El a fost urmat la distanta mare de aceeasi ocupanti ai pozitiilor a doua si a treia din prima cursa Farfus si Muller.

Daca toata lumea deja se astepta la duelul dintre Tarquini si Muller pentru sefia clasamentului Priaulx a produs surpriza si cu sase runde ramase de desfasurat cine stie la ce ne putem astepta. Cu toate acestea Yvan Muller pilotul nr. 1 de la Chevrolet ramane la sefia clasamentului general provizoriu cu doar 11 puncte avans fata de britanic si 33 fata de Tarquini ocupantul locului 3. Insa Tarquini va avea de lucru cu Rob Huff de la Chevrolet care este la doar 23 de puncte in urma campionului en-titre si daca nu era descalificat in prima cursa acesta il detrona din pozitia a treia.

Clasamentul general provizoriu al pilotilor se prezinta astfel:

1. Yvan Muller 229 pct

2. Andy Priaulx 218 pct

3. Gabriele Tarquini  196 pct

4. Rob Huff 173 pct

5. Alain Menu 145 pct

In clasamentul general al constructorilor Chevrolet conduce detasat cu 55 de puncte avans, iar BMW a detronat Seat de pe locul 2:

1. Chevrolet 508 pct

2. BMW 453 pct

3. Seat 447 pct

Alain Menu a castigat de asemenea in prima cursa trofeul pentru cel mai rapid tur alaturi de Chevroletul Cruze, iar in cea de-a doua cursa acest trofeu i-a revenit lui Gabriele Tarquini. 

Vor urma curse foarte disputate si in ceea ce priveste batalia pentru tofeul debutantilor unde maghiarul  Norbert Michelisz revelatia sezonului si Freddy Barth se afla la egalitate de puncte 115 pentru fiecare.

Rundele 17 si 18 vor avea loc pe 19 septembrie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

foto: fiawtcc.com