Campionatul National Individual de Dirt-Track – Rezultate Etapa a II-a

Sambata, 02.06.2012, stadionul Vointa din Sibiu a fost gazda celei de-a doua etape a Campionatului National Individual de Dirt-Track. Desfasurata in parteneriat cu Tip-Auto, cea de-a doua etapa a reprezentat totodata cea de-a doua competitie de acest gen dupa ce in urma cu aproximativ o luna stadionul Vointa gazduia Cupa Romaniei la Dirt-Track. Juniorii si seniorii cluburilor CSM Braila, CSTA Bucuresti, BMF Bulgaria si nu in ultimul rand CS Vointa Sibiu, s-au intrecut pe zgura stadionului Vointa pentru cea mai inalta treapta a podiumului.

 

Clasamentul etapei la juniori a fost stabilit dupa realizarea a sapte manse, competitia fiind castigata de Gabriel Comanescu de la CSTA Bucuresti cu maxim de puncte – 6, locul II – Valeanu Ionel – CSM Braila cu 4 puncte, iar a treia treapta a podiumului a fost ocupata de un alt bucurestean Mehedintu Mihai tot cu 4 puncte, departajarea realizandu-se in urma mansei directe dintre cei 2 sportivi.

La clasa dedicata seniorilor lupta a fost mai disputata decat cea a juniorilor nu mai putin de 20 de manse fiind necesare pentru stabilirea podiumului. Astfel locul I i-a revenit sportivului din Bulgaria Milen Manev cu maxim de puncte 15, cel care la prima etapa a campionatului, de la Braila, a terminat pe pozitia a treia a podiumului. Pe locul al II-lea s-a situat Popa Fanica de la clubul CSM Braila obtinand 14 puncte. Podiumul a fost incheiat de un alt sportiv de la CSM Braila, Toma Alexandru, acestuia revenindu-i 13 puncte si se afla la cel de-al doilea podium dupa victoria de casa din etapa precedenta de la Braila.

 

Sportivii sibieni au realizat o cursa frumoasa si spectaculoasa realizand rezultate foarte bune prin Ungureanu Florel – locul IV cu 11 puncte, Dangl Daniel – locul V cu 10 puncte, iar Dragoman Nicolae cu probleme tehnice la motocicleta a ocupat doar locul IX cu 6 puncte. Per ansamblu a fost o cursa frumoasa din toate punctele de vedere, fara incidente pe pista, o organizare a competitiei foarte buna si un public frumos care a apreciat eforturile sportivilor cat si cele ale organizatorilor.

 

In weekend-ul care urmeaza, sambata 9 iunie,  dirt-track-ul revine in Braila pentru Cupa Macec, probabil cel mai important eveniment din acest an din tara noastra la care vor participa si sportivi din Bulgaria, Ucraina si Polonia alaturi de conationalii nostri. 

 

Partener: Motospeed.ro

 

Foto: Nicusor Lazarica

 

[nggallery id=296]