Cei mai buni motocrosişti ai ţării şi-au etalat tehnica de pilotaj la Zărneşti

57 de sportivi, numeroşi spectatori şi o vreme perfectă: acestea sunt ingredientele etapei trei a Dementor KTM Motocross Cup, desfăşurată sâmbătă, pe circuitul de la Breghina Zărneşti. Spectacolul nu a lipsit din cele opt manşe ale zilei, indiferent că a fost vorba despre cele alergate de către cei mai fragezi dintre piloţi sau de către sportivi cu decenii de experienţă, aşa cum este Pop Florian, multiplu campion la mai multe discipline moto, inclusiv viteză, care nu a absentat de la Zărneşti, târgumurşeanul câştigând manşa întâi la Veterani.

 

Favoritul publicului local, tânărul George Căbăl (Vectra Zărneşti) a fost eroul zilei, încheind victorios ambele manşe ale clasei MX2. George a fost şi cel mai rapid pilot de pe pretenţiosul circuit, întrucât clasele MX2 si MX1 au alergat împreună. “Sunt foarte fericit! Nu este puţin lucru să fii cel mai rapid şi sper că acesta este doar începutul. Am început să mă maturizez ca pilot de motocross şi deja mă gândesc la campionatul european”, a declarat George Căbăl, imediat după baia de şampanie de la festivitatea de premiere. Căbăl a fost urmat pe podium de Istvan Balasz (Steaua Bucureşti), deţinătorul unui titlu campion naţional la MX2, pilot pentru care etapa de la Zărneşti a însemnat revenirea în motocross după o perioadă de pauză şi de Filip Andrei (Vectra Zărneşti).

 

MX1, cea mai puternică clasă, a fost câştigată de Adrian Răduţă (Top Cross TCS), urmat pe podium de Băcescu Lajos (ORT Race Ojdula), care nu a renunţat la lupta pentru podium în ciuda unui deget fracturat la antrenamentele cronometrate şi de Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj), cvadruplu campion naţional la această clasă.

 

Ionuţ Corbea (Top Cross TCS) a semnat o evoluţie fără de cusur  la 85 cc, fiind singurul pilot de la această clasă care s-a încumetat să abordeze cu gazul în plin pretenţioasele sărituri ale circuitului de la Zărneşti. El a câştigat ambele manşe, fiind urmat pe podium de Cătana David (Steaua Bucureşti) şi de Mihai Stănescu (Top Cross TCS). Deşi aleargă pe motociclete “miniaturale”, sportivii de la clasele 50 si respectiv 65 cc se  luptă pentru cele mai mari premii ale competitiei, câte o motocicletă nou-nouţă, pe care o vor primi după cele şase etape. Încurajaţi frenetic de familii, admiraţi de public, copiii aleargă cu viteze care-i pot face invidioşi pe unii dintre amatori, fiind foarte bine pregătiţi şi ca tehnică de pilotaj. La fel ca în etapa de la Prundu, Mihai Popovici Achim (AMC Bogdan Sibiu) este câştigătorul ambelor manşe de la clasa 50 cmc, podiumul fiind completat la Zărneşti de Cristian Marinescu (Vectra Zărneşti) şi de David Sora (Top Cross TCS). La clasa 65 cmc s-a impus în premieră Andrei Poponuţ, el depăşindu-i pe Szfarli Hunor (ORT Race Ojdula) şi pe Kadar Benedek (Sugas Sfântu Gheorghe), care au ocupat treptele doi şi respectiv trei ale podiumului. Amatorii sunt de regulă cea mai numeroasă clasă la motocros, la fel s-a întâmplat şi la Zărneşti, cel mai bine pregătit dintre ei fiind Ciprian Staicu (Top Cross TCS), în timp ce Popescu Ciprian (Top Cross TCS) a urcat pe prima treaptă a podiumului clasei Veterani.

 

Următoarea etapă este programată pentru 28 iulie, pe noul circuit de motocross de lângă autostrada A1 Bucureşti.