Victorie BMW Motorad la Isle of Man TT după 75 de ani

Michael Dunlop (Irlanda de Nord) a obţinut o victorie istorică pentru BMW Motorrad la clasa Superbike din celebra cursă Isle of Man TT (Marea Britanie), după ce a terminat cu un avans de 20,5 secunde în faţa celui de-al doilea clasat, Guy Martin (Marea Britanie). Victoria senzaţională a lui Dunlop vine la exact 75 de ani de la ultimul succes obţinut de BMW Motorrad în categoria Superbike a competiţiei Isle of Man, performanţă reuşită în 1939 de Georg Meier (Germania), care s-a impus cu modelul Type 255 Kompressor.

Bmw-RS255-Kompressor-6

Dunlop a sărbătorit cea de-a opta victorie în Isle of Man, obţinută în acest an cu un model BMW S 1000 RR înscris de BMW Motorrad/Hawk Racing şi susţinut de BMW Motorrad Motorsport. Specialiştii de la München se află la faţa locului, pe legendarul circuit stradal, pentru a oferi consiliere, dar şi susţinere din punct de vedere tehnic. De exemplu, BMW Motorrad Motorsport a furnizat motorul Superbike pentru modelul RR pilotat de Dunlop.

2014_Isle_of_Man_TT_Superbike_medium_1600x1108

Dunlop a devenit lider în prima parte a turului inaugural şi, de-a lungul cursei, a stabilit două noi recorduri pe turul de circuit. După şase tururi spectaculoase pe teribilul circuit stradal, el a trecut linia de sosire şi a sărbătorit prima victorie TT din carieră pe o motocicletă BMW. “Au trecut 75 de ani de când BMW Motorrad a câştigat TT în 1939 – aşa că victoria de astăzi este un cadou frumos pe care să-l oferim muzeului”, a declarat Dunlop. “Echipa BMW Motorrad/Hawk Racing a funcţionat foarte bine şi am demonstrat tuturor că poţi parcurge două tururi complete în ritm maxim pe acel BMW S 1000 RR. Este fantastic ca o motocicletă să reziste astfel pe TT, în special la modul în care am pilotat-o. BMW doar şi-a arătat potenţialul, pentru că urmează să mai vedem multe de la acea motocicletă. Echipa a muncit intens întreaga noapte pentru a-mi pregăti modelul RR. Băieţii au fost fantastici, iar Kurt Böck de la BMW Motorrad Motorsport a fost un superstar. Să le mulţumesc este mult prea puţin pentru întreaga echipă.

2014_Isle_of_Man_TT_Superbike_medium_1600x1037

Reuşita este absolut fantastică, toate felicitările lui Michael şi întregii echipe“, a declarat, vădit entuziasmat, Berthold Hauser, directorul tehnic BMW Motorrad Motorsport. “Să concurezi pe Insula Man este o provocare cu totul deosebită şi suntem mândri că facem parte din acest succes. De-a lungul ultimelor săptămâni, am avut o colaborare strânsă cu BMW Motorrad/Hawk Racing pentru a pregăti cursa de pe Isle of Man. Este complet diferit de competiţiile de circuit, iar motocicleta este împinsă la limita extremă pe acest traseu dificil. Obiectivul nostru a fost să-i oferim lui Michael un model RR pe care să-l stăpânească în această provocare majoră – şi a reuşit. Suntem mai mult decât fericiţi că efortul nostru comun cu echipa a dus la această victorie istorică.”

Bmw-RS255-Kompressor-2

Felicitări lui Michael şi echipei BMW Motorrad/Hawk Racing. Acesta este un succes foarte special pentru BMW Motorrad Motorsport“, a completat Udo Mark, directorul de marketing BMW Motorrad Motorsport. “Pentru noi a fost un vis să-l vedem pe Michael câştigând pe Isle of Man la exact 75 de ani de la triumful istoric al lui Schorsch Meier – iar acest vis a devenit realitate. Mulţumiri tuturor celor care au contribuit la acest succes. Acum privim cu încredere spre celelalte curse din Isle of Man.

Dunlop şi echipa BMW Motorrad / Hawk Racing vor concura şi în cursa Superstock (marţi, 3 iunie), precum şi în prestigioasa cursă Senior TT de vineri, 6 iunie.