Motocros: Mihai Stoichescu învingător în secuime

De patru ori campion naţional la clasa MX1, lugojeanul Mihai Stoichescu pare să se întoarcă în sfârşit la forma care l-a consacrat, în ciuda problemelor cauzate de lipsa sponsorilor şi de complicata refacere în urma operaţiei de reconstruire a ligamentelor genunchiului stâng. Prezent pe 24 octombrie la Ojdula, în apropiere de  Târgu Secuiesc, la o cursă de omologare a unui nou circuit de motocros, Mihai Stoichescu a reuşit să iasă câştigător, impunându-se în faţa a doi “eroi locali”, Istvan Balasz, vice-campion naţional en-titre la clasa MX2 şi Lajos Băcescu, un foarte bun pilot la clasa MX1.

Sunt mulţumit că am câştigat această cursă, chiar dacă fraţii Răduţă, actualii campioni ai claselor MX1 şi MX2 nu au fost prezenţi. Istvan Balasz şi Lajos Băcescu sunt doi sportivi foarte talentaţi care s-au aflat aici pe teren propriu. Nu mi-a plăcut startul, care s-a luat de pe beton, am forţat şi am căzut în primul viraj, rămânând ultimul. Am recuperat, dar pentru că la această cupă, o mansă a durat douăzeci de minute, nu am mai avut timp să îl prind din urmă pe Lajos Băcescu. În a doua manşă am reuşit să rămân calm după start şi m-am concentrat să-l depăşesc pe Istvan Balasz, iar pe urmă pe Lajos Băcescu”, a declarat Mihai Stoichescu, pilot al clubului Moto Extrem Lugoj.

Organizatorii au reuşit să ofere şi premii în bani sportivilor, Mihai Stoichescu declarându-se mulţumit că a reuşit să-şi deconteze deplasarea la Târgu Secuiesc. Remarcând efortul organizatorilor de a nu-i lăsa pe piloţii de pe podium să plece cu mâna goala, este trist totuşi că un Maestru al Sportului care a concurat alături de piloţi ce acum aleargă în Campionatul Mondial de Motocros, a ajuns să se bucure pentru 150 de euro, probabil prima de joc a unui jucător de fotbal ce activează probabil prin diviziile judeţene!

Cupa Ojdula a fost organizată în vederea omologării acestui circuit, care va putea astfel găzdui etape din Campionatul Naţional de Motocross. Oficialii Federaţiei Române de Motociclism au luat notă de eforturile organizatorului, clubul Sugas Sfântu Gheorghe şi de buna pregătire a circuitului, omologarea urmând a fi decisă în luna noiembrie, la şedinţa Comisiei de Motocros din cadrul FRM.