NASCAR Jimmie Johnson campion pentru a cincea oara consecutiv

Jimmie Johnson a reusit duminica la Homestead Miami Raceway, in ultima cursa din sezonul 2010, sa castige cel de-al cincelea sau titlu consecutiv de campion al competitiei NASCAR Sprint Cup Series.

Am avut parte de o cursa plina drama si incidente, cursa care a fost din nou adjudecata de Carl Edwards cel care in urma cu o saptamana reusea sa se impuna la Phoenix. Danny Hamlin, cel care inaintea startului se afla pe primul loc in clasamentul general la doar 15 puncte in fata lui Johnson, a avut parte de un acrosaj in prima parte a cursei, incident care a dus la avarierea spoilerului fata comportamentul masinii avand mult de suferit. Mecanicii echipei sale au incercat pe tot parcursul cursei sa rezolve problema insa asa cum declara si Hamlin la sfarsitul cursei masina nu a mai fost la fel de rapida ca inaintea incidentului. O alta greseala a lui Hamlin a fost ratarea unei intrari la boxe datorita neintelegerii cu seful de echipa in momentul in care cursa a fost intrerupta si se rula sub steag galben, greseala ce avea sa il coste cateva locuri bune in cursa si totodata pierderea campionatului.

Kevin Harvick cel de-al treilea pretendent la titlu a facut o cursa buna, dar la una din intrarile la boxe a fost penalizat de catre comisarii de cursa pentru nerespectarea limitei de viteza pe linia boxelor, si ca tacamul sa fie complet acesta a accidentat usor si un mecanic din echipa lui Kasey Kahne in momentul plecarii de la boxe. Insa incidentele provocate de Harvick nu s-au incheiat aici el acrosand si masina lui Kyle Busch care a lovit parapetul si a luat foc, pompierii fiind nevoiti sa intervina rapid, insa totul s-a terminat cu bine. In ciuda acestor evenimente Harvick a terminat cursa pe ultima pozitie a podiumului.  

Jimmie Johnson a facut o cursa excelenta terminand cursa pe locul doi, de aceasta data echipa de mecanici functionand excelent in momentul intrarii lui Johnson la boxe.