Nasser Al-Attiyah preia conducerea in Raliul Dakar 2015 cu o noua victorie de etapa

A fost o zi bună“, a declarat Al-Attiyah după trecerea liniei de sosire. “A fost ceam ia lungă etapă a întregului raliu, aşa că nu a fost una uşoară. Chiar dificilă, ca să fiu sincer. Trebuie să continuăm în acest ritm şi atunci ne putem gândi la câştigarea Dakarului.

Nasser Al Attiyah

Etapa a fost foarte provocatoare şi o bună pregătire pentru etapele dificile care vor urma în cel mai dificil raliu din motorsport. Prima jumătate a etapei s-a desfăşurat pe macadam, de-a lungul albiilor secate, după care au urmat secţiuni cu macadam fin şi nisip. Chiar înainte de sosirea din San Juan, piloţii au avut de trecut câteva dune înşelătoare.

 

Echipajul argentinian Orlando Terranova – Bernardo Graue, lider dupa penalizarea lui Al-Attiyah de ieri, a fost rapid la majoritatea punctelor de control ale etapei a doua. Cu toate acestea, cei doi au pierdut peste 22 de minute din cauza unui accident petrecut chiar înainte de finalul tronsonului cronometrat. Ei ocupă locul al zecelea în clasamentul general. “Ne-am răsturnat de patru ori“, a declarat Terranova. “După aceea, am pierdut mult timp pentru că a trebuit să reparăm roţile şi pompa de combustibil. Dar am ajuns la sosire şi acum trebuie să luptăm.

 AUTO - DAKAR 2015 PART 1

Robby Gordon a avut si el probleme cu franele masinii sale “Gordini” in cea de-a doua etapa insa a reusit sa continue dupa o scurta interventie mecanica. “Toata lumea va avea probleme in acest Dakar. Am pierdut 4 ore insa este doar a doua zi a raliului. Inca nu mi-am spus ultimul cuvant, in niciun caz.” declara Gordon.   

DAKAR RALLY 2015: ARGENTINA-BOLIVIA-CHILE

Joan “Nani” Roma (Spania) şi copilotul Michel Périn (Franţa) au reuşit să continue competiţia după ce au avut probleme tehnice dupa doar trei kilometri de la startul in prima etapa. Mecanicii lor au lucrat toată noaptea şi au rezolvat problemele. Echipajul iberico-francez continuă raliul, cu un handicap de 6h. “În primul rând, vreau să mulţumesc echipei care a făcut o treabă excelentă“, a spus Roma. “Au verificat tot motorul – o nebunie. Dar proba specială a fost grea. Pe parcursul primilor 300 de kilometri, am pilotat prin praful ridicat de numeroşii concurenţi din faţa mea. Trebuie să recunosc că nu a fost uşor să trece peste o asemenea dezamăgire apărută chiar la începutul Dakarului, dar vom continua să luptăm şi să obţinem maximum posibil.

Krzysztof Holowczyc

Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa) se află pe locul al patrulea în clasamentul general, în ciuda răului de mare: “A fost o probă specială foarte dificilă. Am avut un ritm bun pe parcursul primilor 450 de kilometri. Am forţat, darn u foarte mult“, a spus Holowczyc. “Dar ultimii 50 de kilometri au fost oribili pentru mine. Succesiunea de suişuri şi coborâşuri mi-a indus un rău de mare. Pe tronsonul final de 30 de kilometri, tot ce îmi doream era să trec linia de sosire.

 

Echipajul rus Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov a recuperat mult în cea de-a doua etapă şi acum se află pe un promiţător loc al cincilea în clasamentul general. Olandezii Erik van Loon şi Wouter Rosegaar se află pe poziţia a şaptea în ierarhia Raliului Dakar 2015.

Van Loon

Marţi, etapa a treia (San Juan – Chilecito) va duce caravana în munţii Argentinei. Proba specială de 284 kilometri va fi una mai scurtă şi mai puţin intensă, ceea ce va permite echipajelor să se bucure de decorul impresionant. Participanţii vor avea de traversat vârfuri maiestuoase şi canioane adânci, pe drumuri virajate de macadam, vor ajunge la altitudini de până la 3.500 de metri, in patria condorilor, şi vor parcurge una dintre cele mai frumoase regiuni ale Argentinei. Altitudinea înaltă va fi o provocare şi pentru piloţi, dar şi pentru maşini.

 

Clasament general după etapa 2 (Top 5)

1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 6h19:40
2. De Villiers – Von Zitzewitz 6h27:22
3. Ten Brinke – Colsoul 6h29:22
4. Holowczyc – Panseri (MINI ALL4 Racing) 6h30:08
5. Vasilyev – Zhiltsov (MINI ALL4 Racing) 6h37:03

 

Ce urmează…

Ziua a treia (6 ianuarie 2015), ultima din Argentina
Start/sosire: San Juan/Chilecito (etapa 3)
Distanţă totală: 542 km, probă specială: 284 km, traseu de legătură: 258 km