NITRO CIRCUS: FILMUL 3D ÎN EXCLUSIVITATE LA GRAND CINEMA DIGIPLEX

Daca acum putin timp in urma ii criticam usor pe cei de la Red Bull Media House, pentru debutul timid in mediatizarea WRC pe care au preluat-o de anul acesta, acum nu pot decat sa spun ca d-abia astept ziua de 28 februarie, atunci cand la Grand Cinema Digiplex (Baneasa) echipa Nitro va incerca sa stabileasca un nou record mondial pe O2 Arena din Londra. Noi am avut ocazia sa vedem filmul la invitatia celor de la Red Bull Romania si va putem spune ca va depasi orice asteptari pe care le aveti!

 

Romania se afla pe harta tarilor in care va fi transmis in direct evenimentul, prin satelit, alaturi de alte 500 de cinematografe din intreaga lume. Fanii NITRO CIRCUS din România pot vedea acest spectacol unic în transmisiune directă, exclusiv la Grand Cinema Digiplex. “Cascadoriile din film sunt mai mari şi mai nebuneşti decât orice am făcut până acum, iar acest film le amplifica nu doar la scara larga, ci si pe o scena extinsa la nivel mondial”, a spus  Travis Pastrana. Asadar, rezervati-va un loc de pe acum in sala pentru 28 februarie 2013 la ora 21:00, pentru o seara ce se anunta plina de adrenalina. 

 

Pentru echipa de sporturi extreme cunoscuta sub numele de Nitro Circus, niciun vis nu este imposibil, niciun risc prea mare de asumat, nicio acrobatie nefiind de neincercat. Ignora gravitatea sarind de pe zgarie-nori, pilotand veseli autobuze, de pe stanci, si in general distrandu-se mai spectaculos decat oricine de pe planeta aceasta. Vara aceasta, acesti cascadori, care nu inceteaza sa depaseasca limitele realizabilului, vor incerca una dintre cele mai curajoase si interesante aventuri, in trei dimensiuni.

 

Pentru prima data, spectatorii vor avea ocazia sa-i urmareasca pe membrii Nitro Circus sarind, rotindu-se, accidentandu-se, zburand si in final triumfand in fata unora dintre cele mai dificile si aparent imposibil de realizat incercari atletice.

 

Sunt pe cale sa isi afirme dominatia mondiala sau macar asupra Las Vagas-ului,  planuind o serie de acrobatii unice si extrem de curajoase in scopul de a crea cel mai tare spectacol live tocmai in inima a ceea ce America considera Mecca distractiei.

 

Rezultatul este NITRO CIRCUS: FILMUL 3D, o poveste uluitoare a pionieratului acestei trupe de dependenti de adrenalina, fara limite, pe un teritoiu in care sportul si distractia isi dau mana. Pe masura ce povestea se deruleaza, filmul devine un spectacol care te face partas direct la cele mai uluitoare si incredibile acrobatii. Indeplinindu-si visul de a cuceri Vegas-ul, membrii Nitro Circus  piloteaza tot felul de masinarii – de la masini de raliuri, vehicule pe doua roti sau monster trucks, la propriile inventii caraghioase – in conditii in care oricine ar tremura de emotie si frica… si totusi, ei fac fata tuturor provocarilor.

 NITRO_poster_700x1000+5mm-3

Pentru a surprinde spiritul Nitro Circus in cele mai intense momente, regizorii Gregg Godfrey si Jeremy Rawle – ambii membri fondatori ai Nitro Circus si atleti la randul lor – apeleaza la cele mai performante echipamente de filmat si tehnici ale cinematografiei 3D. Dorinta lor a fost sa introduca complet audienta in aceasta experienta pentru a simti emotia.

 

Pentru Travis Pastrana, mult medaliatul campion de motocross, co-fondator Nitro Circus si lider al actiunii, realizarea acestui film 3D a fost asemenea unei acrobatii – un vis salbatic si curajos pe care au reusit sa il realizeze in stilul lor inimitabil. “Realizarea unui film a fost un proiect personal si un obiectiv pe care mi l-am propus de cativa ani, asa ca este extraordinar sa il vad finalizat,” spune Pastrana. “Actiunea si acrobatiile pe care le veti vedea in film sunt mai uitmitoare si mai nebunesti decat orice am facut inainte.“ 

 

Ce este Nitro Circus

Nitro Circus a inceput ca o echipa legata de prieteni din copilarie, dar a evoluat intr-o competitie prieteneasca permanenta, fiecare incercand sa il depaseasca pe celalalt prin acrobatii pe motocicleta, pe skateboard, wakeboard, skiuri sau pe orice alt obiect care poate zbura.

 

La un moment dat – maturizandu-se si imbatranind, dar refuzand sa renunte la senzatiile extreme si visele din copilarie – au incetat sa atinga noi limite, insa au inceput sa aprofundeze experientele cunoscute deja.

 

Poate un triciclu sa sara peste o cladire cu 60 de etaje? De cate ori se poate roti un camion in aer daca ai un demaraj suficient de bun? Ce se poate intampla daca sari de pe un zgarie-nori in ocean? Ideile cu care Nitro Circus a inceput sa vina pot parea, asa cum spun si ei, “mega – elaborate”, dar cascadoriile lor sunt proiectate fara esec. Ele trebuie obligatoriu sa reuseasca… ceea ce transforma povestea lor intr-o drama a cautarii umane pentru a descoperi curajul si a-si testa aptitudinile pentru a realiza imposibilul.

 

Echipa implicata in proiectul NITRO CIRCUS THE MOVIE 3D este compusa din:

– Gregg Godfrey & Jeremy “Tenacious J” Rawle – regizorii neinfricati
– Travis Pastrana – Legenda motocross-ului, veteran al X Games, creator de acrobatii
– “Streetbike” Tommy Passamante – Specializat in amuzamentul echipei
– Jolene Van Vugt – “Nitro Girl” la fel de curajoasa ca oricare alt membru
– Erik Roner – Schior de talie mondiala / Saritor profesionist, care traieste pe marginea
prapastiei
– “Special” Greg Powell – Nu exista acrobatie pe care sa nu o realizeze
– Jim DeChamp – Mountain biker profesionist, care face flip-uri in cele mai ciudate locuri
– Aaron “Wheelz” Fotheringham – realizatorul unor flip-uri incredibile in scaunul cu
rotile
– Parks Bonifay – Wake boarder profesionist care face mai mult decat valuriPentru a-si face cunoscute nebuniile, Nitro Circus a aparut la TV pe postul MTV in 2009. A avut o audienta imensa imediat, iar seria s-a vandut foarte bine si pe DVD -atunci s-a nascut ideea unui film. Acum, cu NITRO CIRCUS: FILMUL 3D, echipa nu numai ca dezvaluie ceea ce se intampla in spatele scenei acestui spectol, dar si invita pe toata lumea sa simta si sa participe la acest spectacol senzational.

 

GREGG GODFREY / DIRECTOR / PRODUCATOR

Poti spune ca Gregg Godfrey, a.k.a. The Muscle Hamster, a.k.a. Not Special Gregg, este un fel de mama a celor din echipa Nitro. Insa acea mama care-si incurajeaza copii sa sara cu motocicleta in Marele Canion de exemplu. Si nu doar ca ii incurajeaza, dar si participa la toate actiunile acestea nebunesti.

 

Ca producator executiv al Nitro Circus, Gregg Godfrey face tot posibilul sa aiba grija de aceasta echipa de nebuni. Godfrey este atat de pasionat de asta incat de cele mai multe ori trece din spatele camerei in fata ei si face chiar el cele mai traznite acrobatii. Si tocmai de aceea Nitro Circus este atat de spectaculos. Aici toti sunt sariti de pe fix: de la producator si pana la cameraman.

 

JEREMY RAWLE / DIRECTOR / PRODUCATOR

Cine este Jeremy Rawle? Este acel tip pentru care si un banal mic dejun trebuie transformat intr-un eveniment extrem. In viata de zi cu zi este un avocat. Ca aceia pe care ii vedeti la televizor. Singura diferenta este ca s-a inhaitat cu cei din Nitro Circus.

 

Daca nu ar fi existat el, cel mai probabil echipa Nitro ar fi facut totul pe gratis. Multumim Jeremy Rawle pentru ca ai transformat totul intr-un spectacol de talie mondiala.

 

TRAVIS PASTRANA 

Nascut in Maryland in 1983, Travis Pastrana a fost atras de biciclete pana la varsta de patru ani cand s-a urcat pe o motocicleta Honda si si-a descoperit adevarata pasiune: motocross-ul. Dupa ce a castigat cinci titluri la amatori, doua titluri in Canada si titlul mondial la Freestyle, toate inainte de a implini 14 ani, Pastrana a devenit unul dintre cei mai celebri atleti din lumea sporturilor extreme. In 1999 a castigat prima cursa pro la 125 cmc, doua medalii de aur la Gravity Games, si a fost cel mai tanar atlet care a castigat aurul la freestyle motocross la X Games.

 

In 2000, Pastrana a iesit campion nationa la clasa 125 cmc si a terminat pe 3 la general in National Supercross Series. A fost debutantul anului in Campionatul American de Motocross si a facut senzatie la X Games. Pana in 2005, a adunat 5 medalii de aur la X Games, 5 medalii de aur la Gravity Games si victorii in Dew Tour si Red Bull X-Fighters. Travis Pastrana a mers si la raliuri, iar in 2006 a fost cel mai tanar pilot care a castigat Campionatul American de Raliuri.

 

A dominat acest sport si a iesit campion in 2006, 2007, 2008 si 2009. In 2010, Travis a ajuns la 16 medalii de aur la X Games dupa ce a triumfat la freestyle moto si speed & style. In acelasi an, Pastrana a mai stabilit doua recorduri mondiale.

 

Primul a fost cea mai lunga saritura de pe o rampa pe cealalta, iar al doilea a fost cand Pastrana a urcat pe Mount Whitney cu un Subaru WRX STi in 6min 20.47 secunde. Pastrana este o legeneda: a fost cel mai tanar pilot care a reprezentat Statele Unite la Motocross- ul Natiunilor in Franta, cel mai titrat sportiv la X Games la freestyle motocross, a participat in Campionatul American de Raliuri, in Campionatul Mondial de Raliuri, a concurat in Global Rally Cross Championship si, in 2012, a debutat in Nascar – Campionatul American de Turisme.

 

JOLENE VAN VUGT

Jolene Van Vugt a crescut in lumea motocross-ului, fiind intotdeauna pe circuite si jucandu-se in noroi. Inca de mica, Jolene ii incuraja pe tatal si fratele sau pe circuit la fiecare sfarsit de saptamana. La varsta de 11 ani si-a dorit sa invete sa mearga cu motocicleta.

 

Tatal sau a invatat- o pe un KX80, dupa care i-a cumparat un RM80 pentru curse. Apoi Jolene s-a inscris in competitii de la varsta de 15 ani in campionatele din America de Nord: CMRC, AMA & WMA, castigand numeroase curse si titluri. In 2006 Van Vugt a contribuit la crearea primului Campionat National din Canada dedicat femeilor. Si tot ea a fost cea care a castigat primul titlu de Campion National al Canadei in aceasta competitie.

 

In August 2005, in timpul pauzei competitionale, Van Vugt si echipa ei au fost in vizita la Travis Pastrana. Si la fel ca toti cei care merg in vizita la Pastrana Land, Van Vugt a incercat sa faca un flip cu motocicleta de 110 cmc. A reusit sa faca asta rapid la baza de antrenament conceputa de Pastrana, iar acesta a incurajat-o sa faca acelasi lucru pe circuit. Dupa ce a aterizat cu succes pe pamant, Van Vugt a vrut sa treaca la o motocicleta mai mare si mai grea. A incercat cu modelul RM125 si a avut nevoie de doua zile, dar Van Vugt a devenit prima femei care a facut un backflip pe rampa.

 

Dupa backflip-ul din 2005, a ajuns in echipa Nitro Circus. In mai 2007, a sarit, in tandem cu Travis Pastrana pe o motocicleta de serie, in Marele Canion. Van Vugt a facut apoi singura un backflip in Marele Canion cu Jim si Travis alaturi. Din acel moment a primit porecla Nitro Girl si a fost prima femeie acceptata in acest grup exclusiv masculin. In toamna anului 2008, echipa Nitro Circus a aparut la MTV intr-o serie de 12 episoade in care au facut cele mai traznite trick- uri.