NOILE CITROËN BERLINGO ȘI CITROËN C4 CACTUS SUNT FINALISTELE PREMIULUI AUTOBEST 2019

Juriul premiului european AUTOBEST a publicat cele 6 mașini finaliste dintre cele peste 20 de candidate. Citroën revendică două modele finaliste în cadrul acestei prestigioase competiții: Noul Citroën Berlingo și Noul Citroën C4 Cactus. Este pentru prima data în cei 18 ani de existență a premiului când un constructor auto revendică două modele în finală. Câștigătorul premiului « Best Buy Car of Europe » 2019 va fi anunțat pe 14 decembrie.   

 

Din 2001, de când a fost creat premiul, AUTOBEST a ales în fiecare an « Best Buy Car of Europe ». Noul Citroën Berlingo și Noul Citroën C4 Cactus se află printre cei 6 finaliști pentru premiul “Best Buy Car of Europe” 2019. Citroën este primul constructor auto care revendică 2 modele în finală, de la crearea premiului în 2001.

 

Cel mai bine vândut model Citroën în aproximativ 17 țări în 2017, Berlingo este în prezent cel mai vândut model Citroën după C3. În Europa, este al doilea cel mai vândut vehicul recreațional și se menține pe podium în segmentul său. De la lansarea sa în 1996, au fost fabricate în total peste 3,3 milioane de unități. Această nouă generație, inspirată de așteptările clienților, este ilustrația perfectă a noii semnături “Inspired by You”. Un vehicul cu multiple fațete, Noul Citroën Berlingo reprezintă achiziția inteligentă pentru familiile sau seniorii care iubesc spațiul la bord și funcționalitatea și pentru care vehiculul este partenerul ideal al stilului lor de viață activ.

 

berlingo-autobest-2019

 

Cu o personalitate unică, Noul C4 Cactus este sedanul radical ultra-confortabil. Acest nou hatchback marchează o evoluție substanțială pentru modelul C4 Cactus, care sparge codurile în materie de tehnologie și motorizări și se diferențiază prin personalitatea sa unică și prin confort. Stilul mașinii este la fel de îndrăzneț și modern, dar câștigă un statut îmbunătățit.  În interior, Noul C4 Cactus oferă un confort fără egal, transformându-se într-un adevărat cocon pentru pasageri. Beneficiind de programul Citroën Advanced Comfort®, Noul C4 Cactus este primul model din Europa care prezintă suspensiile cu Amortizare Hidraulică Progresivă™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) și primul din lume dotat cu scaune Advanced Comfort, pentru un confort inedit.

 

c4-cactus-autobest-2019

 

Juriul format din 31 dintre cei mai buni jurnaliști auto, din 31 de țări europene – inclusiv România, va evalua cu atenție finaliștii pe baza a 13 criterii, printre care raportul calitate-preț, designul, confortul și tehnologiile, împreună cu calitatea serviciilor și disponibilitatea pieselor de schimb în rețelele de distribuție.

În urma testelor comparative ce vor avea loc pe 27 și 28 noiembrie 2018 pe circuitul din Vairano – Italia, modelul care va aduna cele mai multe voturi va câștiga acest renumit premiu.

Câștigătorul va fi anunțat oficial pe 14 decembrie.