Automobile Bavaria a lansat noul BMW X5.

Bucuresti, 05 iunie 2010. Începând cu data de 5 iunie noul BMW X5 este disponibil spre vânzare în toate tarile europene, aceasta data fiind totodata ziua lansarii noului model la toate reprezentantele Automobile Bavaria Group din tara.
Noul BMW X5 – Originalul îsi întareste suprematia.


Mai dinamic, mai eficient si mai luxos ca niciodata, noul BMW X5 continua sa îsi consolideze pozitia de lider în segmentul competitiv al automobilelor premium cu tractiune integrala. O gama de motoare ce a fost complet revizuita, o transmisie automata cu opt trepte în dotarea standard si un sistem inovator de asistare a conducatorului asigura si mai multa placere de a conduce. Modificarile specifice de design accentueaza în cel mai autentic mod caracterul
sportiv sporit. Noile culori de exterior si elemente de decor interior, precum si jantele din aliaj usor subliniaza stilul exclusivist al automobilului. Eficienta îmbunatatita ofera un avantaj suplimentar important fata de competitie. Cu toate ca performantele au crescut, consumul de combustibil si nivelul emisiilor a scazut cu pâna la 10 procente fata de generatia anterioara de propulsoare.
Odata cu lansarea primei generatii a modelului BMW X5 a fost inaugurat segmentul Sports Activity Vehicle. Noul BMW X5 îsi întareste statutul de lider printr-o tehnologie inovatoare a transmisiei, prin particularitati de echipare de prima clasa, un design expresiv si calitate premium. BMW X5 xDrive50i cu motor V8 echipat cu BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection reprezinta, datorita puterii de 300 kW/407 CP, vârful de gama al modelului.
Noul BMW X5 xDrive35i este propulsat de un motor cu sase cilindri dispusi în linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection si Valvetronic, ce dezvolta 225 kW/306 CP.

O noua generatie de propulsoare ajuta ca cele doua variante diesel din echipare a BMW X5 sa atinga raportul optim între performante si consumul de combustibil. BMW X5 xDrive40d, cu motor cu sase cilindri dispusi în linie si bloc motor integral din aluminiu, este echipat cu TwinPower Turbo si injectie directa common rail de a treia generatie pentru a dezvolta o putere maxima de 225 kW/306 CP. Cu toate ca se înregistreaza un plus de putere de 15 kW
fata de predecesorul sau, consumul mediu în ciclul de testare EU a fost redus la 7,5 litri/100 km. Noul BMW X5 xDrive30d are un nivel si mai scazut al consumului. Acest propulsor diesel cu sase cilindri, cu o putere crescuta cu 7 kW la 180 kW/245 CP, se remarca cu un consum de 7,4 litri/100 km în ciclul de testare EU. Toate motoarele respecta normele EU5 cu privire la emisii si beneficiaza de taxa de înmatriculare zero pentru piata din România.


Progresul constant în reducerea consumului de combustibil si a nivelului emisiilor este rezultatul strategiei de dezvoltare BMW EfficientDynamics, care a fost implementata constant la toate modelele BMW X. Mai mult, puterea inovatoare a celui mai de succes producator auto premium din lume este evidenta si în multitudinea de sisteme de asistare a conducerii, care sunt disponibile la noul BMW X5 ca parte a programului BMW ConnectedDrive. Acestea sunt o serie de optiuni unice în cadrul acestui segment competitiv. BMW X5 este singurul automobil din acest segment
care poate fi echipat cu Head-Up Display si sistem Surround View (vedere panoramic pentru asistarea la parcare). În plus, acest model Sports Activity Vehicle ofera acum o varietate de optiuni precum Active Cruise Control (tempomat activ) cu functie Stop & Go, Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii de deplasare), Speed Limit Info (info pentru limita de viteza) si Side View (vedere laterala).
BMW X5 ofera performante superioare dinamice pe sosea. Datorita tehnologiei inteligente de tractiune integrala, BMW xDrive ofera si calitati excelente în regim off-road. Acest sistem de tractiune integrala permanenta, care este disponibil standard, asigura un reglaj variabil al cuplului transmis între puntea fata si cea spate. Sistemul electronic de control si DSC Dynamic Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii) integrat faciliteaza un raspuns rapid, neegalat, la diferite situatii de condus. Orice tendinta a automobilului de a supravira sau subvira este imediat depistata, astfel încât sa poata fi facute ajustarile potrivite pentru a asigura stabilitate înainte ca persoana de la volan sa observe nevoia de a interveni. În acest sens, xDrive este capabil sa optimizeze în avans atât dinamica, cât si tractiunea pe suprafetele
alunecoase. Noul BMW X5 ofera o versiune modificata a acestei tehnologii de tractiune integrala. Cu o configuratie de baza revizuita si interpretata pentru un comportament neutru, xDrive contribuie efectiv spre o crestere a dinamicii condusului, un element unic în segmentul premium.
Interiorul noului BMW X5 este echipat, standard, cu cinci scaune confortabile, dar exista si optiunea unui al treilea rând de locuri pentru a face loc pentru alti doi pasageri. Capacitatea compartimentului de bagaje poate fi adaptata în mod flexibil pentru a se potrivi diferitelor cerinte. Prin rabatarea completa a banchetei spate, spatiul de depozitare poate fi crescut de la 620 litri la un maximum de 1.750 litri. Chiar si cu sapte locuri în echipare, spatiul de stocare
disponibil masoara 200 litri.
Casa Regala a României a beneficiat de sapte BMW X5 modelul nou.


În perioada 26 – 28 mai au avut loc o serie de evenimente jubiliare organizate de Casa Regala a României, consacrate împlinirii vârstei de 50 de ani a Altetei Sale Principele Radu. În calitate de Furnizor Oficial al Casei Regale, titlu obtinut în anul 2009, Automobile Bavaria Group este alaturi de membrii Casei Regale în astfel de momente speciale, asigurând
transportul invitatiilor cu cele mai noi modele de automobile BMW. În acest an Automobile Bavaria Group a sprijinit Casa Regala cu un numar de zece automobile, sapte dintre acestea fiind noul model BMW X5.
Delegatia primului-ministru al landului Bavaria s-a deplasat utilizand patru BMW X5
modelul nou.


Aflat în vizita oficiala în România, prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer a acceptat invitatia domnului Michael Schmidt, presedinte al Grupului Automobile Bavaria de a vizita sediul central al celei mai puternice retele de distribuitori BMW din Europa Centrala si de Est. Automobile Bavaria Group punandu-i la dispozitie autoturismele BMW ce i-au facilitat acestuia deplasarea pe teritoriul Romaniei.