Citroen C4 Aircross – o noua abordare a SUV-ului compact

Dupa succesul comercial al noului CITROËN C4, produs in peste 100.000 de exemplare in doar un an de la lansarea  comerciala, CITROËN vine cu o propunere inedita pentru completarea gamei sale : CITROËN C4 AIRCROSS. CITROËN nu a ezitat sa transforme codurile traditionale ale SUV-ului compact cu ajutorul acestui model nou. Designul si inovatiile  tehnologice fac din CITROËN C4 AIRCROSS un vehicul adaptat stilului de viata contemporan si componentei sale esentiale – evadarea din cotidian. Aceasta silueta noua este rezultatul know-how-ului marcii care combina manevrabilitatea unui vehicul de teren cu confortul si facilitatea de condus a unei berline. In functie de motorizare, CITROËN C4 AIRCROSS va fi disponibil atat in versiunea cu tractiune pe doua roti cat si cu tractiune integrala. Noul model va fi comercializat incepand cu finalul primului semestru al anului 2012 si se va plasa printre liderii segmentului in ceea ce priveste emisiile de CO2.

 

CITROËN C4 AIRCROSS isi preia stilul din genele marcii si combina dinamismul modelelor gamei CITROËN cu designul impunator al unui vehicul 4×4. Trasaturile de stil puternice precum liniile orizontale ale partii frontale sunt punctate de orificii aerodinamice la extremitati care ii accentueaza aspectul compact. Modelul capotei, vizibil de pe scaunul soferului,  pasajele rotilor largite si consolele fata si spate reduse sporesc impresia de robustete a acestei siluete unice. CITROËN C4 AIRCROSS denota o grija fata de detaliu, fiecare element fiind proiectat pentru a combina armonios stilul si eficienta. In  partea frontala se remarca semnatura luminoasa cu LED, vizibila atat ziua cat si noaptea. Designul rotilor de mari  dimensiuni (pana la 18”) si stopurile au fost inspirate de conceptul Hypnos si au fost prelucrate pentru a optimiza  coeficientul aerodinamic al modelului si a reducere emisiile de CO2. Designul sofisticat al modelului CITROËN C4 AIRCROSS integreaza lumini de semnalizare in oglinzile retrovizoare, lumini de ghidare in stopuri si o camera pentru marsarier in bandoul cromat de pe bara spate. Designul sofisticat al modelului CITROËN C4 AIRCROSS este foarte expresiv, preluand codurile stilistice CITROËN: in profil, un eleron tip aripa de rechin, care aminteste de asemenea de suprafata laterala vitrata a conceptului Hypnos, este decorat cu o emblema cromata ce confirma apartenenta modelului la familia de SUVuri a marcii.

 

 

UN VEHICUL INTELIGENT DOTAT CU TRANSMISIE INTEGRALA
Datorita unui sistem de transmisie integrala de ultima generatie, CITROËN C4 AIRCROSS dovedeste o tinuta de drum  ireprosabila in orice circumstante. Aceasta tehnologie permite rularea in permanenta cu tractiune integrala asigurand cel mai bun cuplul intre axa fata si spate. In functie de conditiile de drum si de stilul de condus dorit, soferul dispune de o camanda unica, un singur buton pozitionat in spatele schimbatorului de viteze care ii permite sa selecteze manual unul din cele trei moduri de administrare ale sistemului de transmisie: modul tractiune pe doua roti (2WD) pentru un consum redus de combustibil, modul tractiune integrala (4WD) care imparte cuplul automat intre axa fata si spate sau modul  LOCK care transmite mai mult cuplu spre rotile din spate pentru a oferi mai multa aderenta in conditii extreme.

 

EFICIENTA SI CONFORT PENTRU PLACEREA DE A CONDUCE
Dimensiunile compacte (4,34 m lungime; 1,80 m latime; 1,63 m inaltime) si manevrabilitatea (10,6 m raza de bracare) ii permit sa evolueze fara probleme in peisajul urban. Cu o habitabilitate demna de o berlina din segmentul superior (5 locuri pentru pasageri si un volum al portbagajului de 442l) raspunde cu usurinta exigentelor unui stil de viata modern. Respectand valorile Citroën, CITROËN C4 AIRCROSS intruchipeaza o excelenta balanta intre confort si performante rutiere.

 

 

EVADAREA INCEPE PRIN SCHIMBAREA PERSPECTIVEI
CITROËN C4 AIRCROSS ofera soferului o pozitie de condus inalta pentru o mai buna vizibilitate. Si pentru a admira cerul chiar si in oras, CITROËN C4 AIRCROSS dispune de un plafon panoramic care ilumineaza intreaga cabina si contribuie la creearea unei atmosfere stralucitoare si primitoare pentru pasageri. Noaptea, plafonul panoramic este iluminat de LED-uri integrate in pavilion. Ergonomia postului de condus a fost rationalizata pentru o mai mare usurinta in utilizarea cotidiana. CITROËN C4 AIRCROSS pune la dispozitia pasagerilor echipamente pentru cel mai inalt nivel de confort in timpul calatoriilor si maxim de utilitate. Dotarile sale includ: acces la bord si pornire „hands-free”, sistem de navigatie GPS cu ecran touch-screen si camera pentru marsarier, sistem pentru selectarea modului de transmisie, priza USB si conexiune Bluetooth pentru playere audio portabile.