CONCEPT CAR CITROËN LACOSTE : PENTRU SPONTANEITATE, RELAXARE, RAFINAMENT

Doua marci, CITROËN si LACOSTE, un scop comun : de a cultiva curajul, creativitatea si optimismul. In aceasta comunitate de valori s-a nascut conceptul CITROËN LACOSTE. Emblema unui mod de a gandi, a unui stil de viata si chiar a unei posturi, acest concept trimite cu gandul la universul vacantelor si al placerilor. Conceptul reprezinta o abordare simplificata a automobilului, pornind de la principiile de baza, fara a omite insa un anumit grad de  rafinament pentru a oferi posesorului sentimetul de prospetime irezistibila si existenta fara griji.

Intrinsec CITROËN si tipic LACOSTE totodata, conceptul este pozitionat la intersectia universului auto, al modei si al sportului. La bordul conceptului, tehnologia se inscrie intr-un registru ludic care subliniaza acest paradox intre  maiestria conceptiei si lejeritatea abordarii.

Cu o prestanta impresionanta, emanand pofta de viata, inovator prin tehnologia incorporata, conceptul CITROËN LACOSTE transforma calatoria intr-o experienta inedita, o aventura senzoriala inegalabila pentru toti pasagerii sai.
Decontractat si totodata sofisticat, conceptul CITROËN LACOSTE este vehiculul viitorului, care alimenteaza demersul CITROËN de a se concentra pe esential pentru a crea modele inedite, accesibile, de calitate, dar care sa produca totusi emotie, in special prin stilul deosebit.

SENZATII AMPLIFICATE

Conceptul CITROËN LACOSTE afirma si demonstreaza ca exista si alte tipuri de vehicule in afara celor compacte. Sobru, dar sic, elegant si relaxat, acest vehicul dezvaluie la prima vedere o morfologie sportiva : o silueta inaltata, aripi pronuntate si texturate, o falsa portiera minuscula, rotile amplasate in cele patru colturi si jantele tip minge de golf. Silueta foarte deschisa capteaza atentia in primul rand. Aceasta promite sa favorizeze senzatiile la condus mentinand in acelasi timp ca linie principala inventivitatea si eleganta.

Astfel, datorita unor decupaje consistente la nivelul portierelor din fata si absentei plafonului rigid, pasagerii se afla in contact direct cu mediul inconjurator. Calatoriile la bordul acestui concept trezesc simturile, si fara a fi captivi intr-o bula protectoare care sa-i izoleze de lumea exterioara, pasagerii se transpun intr-o realitate in care senzatiile sunt  amplificate. Si cum toate acestea nu ar fi suficiente, conceptul ofera si posibilitatea de a reduce parbrizul, pana la disparitia completa a acestuia, in aceasta configuratie parbrizul se contopeste cu liniile capotei.

Acest concept nu beneficiaza de un motor puternic, nu prin viteza creeaza senzatii si trairi deosebite pasagerilor Conceptul CITROËN LACOSTE a optat pentru un motor pe benzina in 3 cilindri adecvat pentru a propulsa un vehicul cu asemenea dimensiuni si greutate. Flexibila, economica si ecologica, aceasta motorizare al carei timbru lejer participa la crearea unei atmosfere placute este raspunsul perfect la logica conceptului CITROËN LACOSTE.

Conceptul este respectuos fata de mediul inconjurator datorita motorizarii insa si prin alegerea designului. Acest model este echipat cu pneuri de mari dimensiuni, dar cu toate acestea pare ca se contopeste cu natura. Aceasta impresie este concretizata prin grafismul subtil in unduiri usoare al rotilor conceptului. Aceasta abordare sugereaza ca soferul conceptului CITROËN LACOSTE se joaca cu elementele. Datorita lui, fiecare calatorie are un alt sens si capata caracterul unei noi experiente. Lumea este perceputa astfel ca fiind mai frumoasa.

EXISTENTA ABORDATA CU SPONTANEITATE

Pe langa o abordare luminoasa si vesela, conceptul CITROËN LACOSTE dezvaluie un volum muscular si puternic. Compact si robust totodata (lungime – 3,45 m, latime – 1,80m, inaltime – 1,52 m si ampatament – 2,30 m), acest model confirma aptitudinile design-ului CITROËN. Personalitatea conceptului decurge din puritatea acestuia, iar drept  dovada sta caroseria de un alb perlat, incadratade zone albastru inchis cu forme grafice sau taiate care subliniaza volumele conceptului. Accesul la bord este extrem de facil deoarece usile au fost inlocuite de decupaje largi, in perfecta armonie cu stilul caroseriei. Accesul la locurile din spate este la fel de usor, pasagerii sarind pur si simplu pe bancheta. Pentru transportul bagajelor sau echipementelor sportive, aceasta bancheta culiseaza in portbagaj.

Conceptul este insotit de articole sportive concepute special: racheta de tenis, echipament de golf, skiuri, placa de surf, bicicleta… care vor permite utilizatorilor sa-si aleaga tematica sfarsitului de saptamana. Aflat la intersectia lumii auto, a modei si a sportului, conceptul CITROËN dezvaluie trasaturi apartinand celor trei universuri. Astfel, interiorul vehiculului include numeroase spatii de compartimentare pentru a facilita confortul la bord. Discrete, acestea sunt ascunse sub extremitatile plansei de bord si in cele doua scaune. Scaunele sunt imbracate intr-un material alb care aminteste de tricourile polo, simbolul brandului LACOSTE. Bazandu-se pe aceeasi tema, centurile de siguranta se cupleaza in forma decolteului unui tricou polo. Scaunele sunt scoperite cu un bumbac mai rezistent, in forma de franghie, detaliu preluat de la aceeasi marca.

Ca in cazul unei garderobe care se compune din mai multe tipuri de materiale, de accesorii si de tesaturi, conceptul CITROËN LACOSTE se joaca cu o gama de culori si materiale. Simplitatea si eleganta privilegiaza nuantele traditionale precum albul si albastrul inchis. Habitaclul este punctat prin accente in culori luminoase – aproape fluorescente – in primul rand pe manerele usilor dintr-un un material 3 cauciucat moale si placut la atingere care aminteste de mingile de tenis, precum si pe diferitele spatii de depozitare.

Luminos si vesel, conceptul CITROËN LACOSTE ofera toate senzatiile unui obiect familiar. Unele detalii fac referire la universul sportiv a brandului Lacoste. In mai multe zone ale caroseriei, pe capota in special, regasim anumite grafisme in relief cu un aspect patrat ce par copiate de pe fileul de tenis. Bara de protectie care urca dinspre baza caroseriei, in fata cat si in spate, te duce cu gandul la amprenta lasata de un pantof sport pe zgura. Aceste grafisme sunt de asemenea vizibile si la nivelul jantelor conceptului, evocand de aceasta data trasaturile unei mingi de golf.

TEHNOLOGIE CREATIVA SI MAGICA

Tehnologia de la bordul conceptului CITROËN LACOSTE are de asemenea un caracter vesel subliniand paradoxul aparent intre maiestria designului si lejeritatea tonurilor. Conceptul nu are un plafon fix. In locul acestuia regasim o structura in forma de « T » care se extinde catre portbagaj ca o ‚coloana vertebrala’. Indeplinind mai multe functii, aceasta structura este foarte utila pentru accesul la bord si propune un sistem ingenios de adapost pentru pasageri.
O capota autogonflabila se desfasoare de-alungul acestei structuri pentru a forma un plafon moale. Colorat in galben ca si manerele conceptului, acest plafon garanteaza un habitaclu invadat de lumina chiar si atunci cand ploua.  Invizibil la prima vedere, acest sistem devine un spectacol surprinzator atunci cand este implementat. Prin alegerea acestei capote gonflabile in locul unei structuri conventionale, conceptul CITROËN LACOSTE ramane fidel naturii sale simple si vesela.

In acelasi registru, plansa de bord devine ecranul de afisaj al vehiculului. Ea serveste ca support pentru informatiile de condus cum ar fi viteza sau indicatiile directionale. Mesajele apar sub forma unor pictograme cu pixeli supradimensionati. Sursa de inspiratie o constituie consolele jocurilor video, iar sub aparenta naivitate si simplitate, regasim tehnologii moderne aplicate. Asociat postului de condus, volanul cu doua ramuri al conceptului CITROËN LACOSTE impresioneaza cu un design minimalist, simplitate si amplitudine. Cand pasagerii sa instaleaza la bord,  volanul poate fi mutat din pozitia sa normala in partea superioara a tabloului de bord, oferind o modalitatea  ingenioasa de a optimiza accesul pe locurile din fata.

Chiar si farurile fata si stopurile sunt discrete, pana la punctul de a fi aproape invizibile. Ascunse in culoarea albastru inchis a caroseriei, acestea devin evidente doar atunci cand sunt iluminate. Pe langa o simplitate vizuala aparenta,  aceasta alegere de design ofera o priveliste unica si aproape magica.

Laura Antonov – Citroen Romania