Ford B-Max cu numarul 100.000 a fost construit astazi la Craiova

  • Automobilul B-MAX cu numărul 100.000 este un model Titanium de culoare Panther Black echipat cu un motor pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1 litru, fabricat tot la Craiova.
  • Uzina de la Craiova este unica locație Ford unde se produce modelul B-MAX și asamblează în prezent câte un B-MAX la fiecare 70 de secunde

 DSC_6804

În 2013 B-MAX a înregistrat rezultate foarte bune în toată Europa, cu vânzări de peste 67.000 de unităti. Automobilul B-MAX cu numărul 100.000 este un model Titanium de culoare Panther Black echipat cu un motor pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1 litru, fabricat tot la Craiova, desemnat de altfel  Motorul Internațional al Anului în ultimii doi ani. Automobilul B-MAX cu numărul 100.000 este destinat unui client din România.

 

„Acesta este o realizare deosebită atât pentru marca noastră, cât și pentru echipa noastră de la Ford Craiova”, a declarat Vic Startek, Director General Operațiuni Autovehicule, Ford România. „Suntem foarte mândri de faptul că fabricăm un automobil atât de ingenios și inteligent precum B-MAX și că am atins pragul de 100.000 de unități produse în doar 18 luni de la lansarea monovolumului compact”.

 

Tehnologiile avansate sunt un factor cheie în succesul constant al B-MAX, peste 80% dintre clienții europeni solicitând Ford SYNC, sistemul de conectivitate cu activare vocală. Sistemul este dotat cu funcția Emergency Assistance, câștigătorul unui premiu Advanced Award din partea Euro NCAP, funcție care poate alerta operatorii de servicii de urgență locale în 26 de limbi vorbite în 40 de regiuni europene. B-MAX a obţinut de asemenea punctajul maxim de 5 stele din partea autorităţii independente de testare a siguranţei la coliziune, Euro NCAP.

 

B-MAX oferă sistemul Ford Easy Access Door care asigură un acces de neegalat pentru pasageri şi bagaj, datorită sistemului cu portiere faţă cu balamale şi portiere spate glisante, ce integrează montanţii centrali. B-MAX oferă de asemenea tehnologia Ford MyKey, unică în industria auto, care permite părinților să implementeze restricții șoferilor tineri, pentru un nivel sporit de siguranță.

 

B-MAX a câștigat premiul internațional „AUTOBEST 2013” și premiul Autonis pentru „Cel mai frumos monovolum al anului 2012” acordat de cititorii revistei germane Auto Motor und Sport.

 

Uzina de autovehicule de la Craiova construiește în prezent aproximativ 370 de unități B-MAX pe zi. Pe lângă B-MAX, Ford produce la Craiova motoarele pe benzină de tehnologie avansată EcoBoost de 1,0 litri și 1,5 litri, acesta din urma echipand modelele Ford din America de Nord și Asia.