Opel lanseaza si versiunea R2 a modelului ADAM

Vestile bune continua sa soseasca din partea celor de la Opel, care par hotarati sa se implice din ce in ce mai mult in zona raliurilor. Dupa ce la finalul anului trecut, Opel anunta ca revine in motorsport, cu modelele ADAM R1 si Astra OPC destinat curselor de anduranta pe circuit, germanii au anuntat astazi ca lucreaza si la versiunea R2 a micutei masini de oras.

282221-medium

Noul model va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, ADAM R2 urmand sa fie dezvoltat si omologat in cursul acestui an. La fel ca si ceilalti competitori din cadrul acestei clase, R2, Opel va avea sub capota un motor aspirat pe benzina de 1.6 litri ECOTEC, care va dezvolta in jur de 185 cai putere si un cuplu de 190 NM. Transmisia se va realiza prin intermediul unei cutii de viteze secventiale in 5 trepte (Sadev) si ambreiaj multi-disc, ADAM urmand sa fie ajutat si de un blocant. Opel a precizat faptul ca va dezvolta noul model pentru raliuri atat in versiunea de asfalt cat si in cea de macadam, ADAM urmand sa fie dotat cu o frana de mana hidraulica, etrieri cu patru pistonase de la Brembo dar si cu regulator de presiune pentru puntea spate. 

 

Clasa R2 a masinilor de raliuri este foarte animata si competitiva, mai multi producatori de automobile construind modele conform acestei configuratii, asa cum sunt: Citroen C2R2 Max, Ford Fiesta R2, Renault Twingo R2, Skoda Fabia R2 sau recent lansatul Peugeot 208 R2.

 

Specificatii complete