Peugeot 208 R5 la primele teste

Iata ca cei de la Peugeot Sport sunt,  la nivel oficial, cei mai avansati in ce priveste testarea noului model 208 R5, primele teste avand loc saptamana trecuta in sudul Frantei, asa cum reiese din comunicatul oficial. De-a lungul a patru zile, echipajul format din Bryan Bouffier si Xavier Panseri au testat noul model pe macadam.

 

Primul pas, si cel mai important, a fost facut iar acum mergem mai departe” a spus Alexis Avril, managerul tehnic al departamentului pentru Clienti de la Peugeot Sport. “Mai avem mult de munca si deja ne gandim la urmatoare faze ale dezvoltarii. Acest lucru inseamna cat mai multi kilometri de teste pentru a demonstra fiabilitatea noii masini. Dupa asta, ne vom indrepta atentia catre potentialul masinii la capitolul performanta. Pana la punerea in vanzare a noului 208 Type R5 avem programati peste 10.000 de kilometri de teste private dar si in cadrul unor evenimente.” a mai adaugat Alexis Avril.

 

Alegerea macadamului ca suprafata pentru primele teste a fost o optiune logica. Multe componente vor fi utilizate pe toate suprafetele de concurs, asa ca scopul nostru a fost sa le testam rezistenta pe cea mai dura dintre ele. In viitor, ne vom indrepta atentia si catre performantele suspensiei si a turbinei, acestea fiind doua dintre cele mai importante componente ale masinii. Intreaga dezvoltare a masinii va fi realizata de catre Peugeot Sport.

 

Bryan Bouffier: “Masina se simte foarte bine chiar daca suntem la primele teste. Am fost multumit de echilibrul pe care-l are si m-am simtit confortabil la volan. Modelul de baza pare sa fie un bun punct de plecare iar turbina dezvolta un cuplu motor foarte bun. Astfel, masina poate fi controlata mult mai usor pe suprafetele alunecoase.”