PSA Peugeot Citroën câștigă Premiul Internaţional de Motorul Anului 2015 pentru versiunea în 3 cilindri turbo PureTech

PSA  Peugeot Citroën a câştigat premiul «The International Engine of the Year Award» pentru motorul în 3 cilindri Pure Tech. Premiul de Motorul Anului la categoria motoarelor cu cilindree de 1L – 1,4L acordat motorului în 3 cilindri turbo PureTech, dezvoltat de PSA Peugeot Citroën, încununează succesul motorului fabricat deja în peste 100 000 exemplare în centrul industrial din Douvrin (Pas-de-Calais). Premiul «The International Engine of the Year Award» a fost acordat de publicaţia britanică «EngineTechnology International» la Sttugart, în Germania.

150617Ceremony2

Gama de motorizări în 3 cilindri PureTech, deosebit de performantă, cu o reducere în medie de aproximativ 18% a consumului şi nivelului de emisii CO2  comparativ cu gama de motorizări anterioară, include versiunile de 1L şi 1,2L fabricate la Trémery (Moselle) din 2012, cu o capacitate de producţie de 640.000 motoare pe an şi versiunile turbo de 1,2L fabricate din 2014 la Française de Mécanique cu o capacitate de producţie de 320.000 unităţi pe an şi în China la fabrica din Xiangyang cu o capacitate de 200.000 motoare pe an.

 

Pentru a răspunde cererii puternice de motorizări turbo PureTech ce echipează modelele vârf de gamă, PSA Peugeot Citroën a anunţat în martie 2015, în cadrul unui eveniment la care a participat şi Preşedintele François Hollande, suplimentarea capacităţii de producţie cu 200.000 unităţi pentru fabrica din Trémery.

 

Gama de motorizări PureTech echipează versiunile Peugeot 108, 208, 308, 2008, 3008 şi 5008, modelele Citroën C1, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus şi C4 Picasso, versiunile DS 3 şi DS 4 precum şi Dongfeng Peugeot 308S şi 408.

 

Cu ocazia acordării acestui premiu, Christian Chapelle, Responsabil Sistem de Tracţiune şi Motorizare, afirmă: «Cu emisii de 110,3 gr/km, PSA devine lider european incontestabil în materie de emisii CO2. Prestigiosul titlu acordat motorului în 3 cilindri Turbo PureTech recompensează expertiza inginerilor Grupului la motorizările pe benzină. Este o recunoaştere binemeritată a inovaţiilor tehnologice,  dezvoltate prin R&D pentru a obţine un consum cât mai scăzut».

 

 

 MOTEUR_COUPE_EB2DTS_FOND_BLANC

 

Despre Premiul Motorul Internaţional al Anului

Organizat de EngineTechnology International şi apreciat de un juriu internaţional de 84  jurnalişti auto renumiţi, din 34 ţări, titlul «Motorul  internaţional al anului» se numără printre premiile cele mai apreciate de constructorii de autombile din întreaga lume. Juriul a stabilit clasamentul după testarea ultimelor modele, pentru a identifica motorizările  cu cele mai bune performanţe în materie de manevrabilitate, consum şi inovaţie.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.psa-peugeot-citroen.com

 

Despre PSA Peugeot Citroën

Cu cele trei brand-uri renumite în întreaga lume, Peugeot, Citroën şi DS, grupul PSA Peugeot Citroën a înregistrat un număr de 3 milioane de vehicule vândute în întreaga lume în 2014. Grupul îşi confirmă poziţia de lider European în materie de emisii CO2, cu o medie de 110.3 grame de CO2/km în 2014. PSA Peugeot Citroën desfăşoară operaţiuni comerciale în 160 de ţări, participă la diverse activităţi financiare (Banca PSA Finance) şi la fabricarea de echipamente auto (Faurecia).