Prin Moto X Country Festival, campionatul naţional de endurocross a poposit în zona Vama Veche

Peste 50 de sportivi au participat la etapa cu numărul opt a Campionatului Naţional de Endurocross, desfăşurată în cadrul festivalului Moto X Country, la Limanu, între 13 şi 15 august. Organizatorul, clubul bucureştean Adventure Ride a pregătit piloţilor de motociclete, ATV-uri şi quad-uri un traseu-surpriză, apropierea de litoral fiind oferită la pachet cu urcări pe piatră şi obstacole care pot fi întâlnite de obicei doar la munte. Temperatura care se apropia de 40 de grade Celsius nu a tăiat din avântul piloţilor: Mani Gyenes, titratul pilot Vectra Racing a câştigat cu destulă lejeritate cursa, fiind urmat de Ervin Kovacs Zsolt (Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc) şi de un pilot aflat pe o trasă ascendentă, sibianul Paul Frăţilă (AMC Bogdan Sibiu). Etapa de campionat naţional de Endurocross de la Limanu a însemnat şi cucerirea celui de-al patrulea titlu de campion naţional la această disciplină de către Mani Gyenes.

Întrucât scopul Moto X Country Festival este promovarea sportului cu două roţi cu motor în România, etapa de campionat naţional desfăşurată sâmbătă, a fost urmată duminică de a doua etapă de Cupă X Country, care are ca mare premiu la clasa Open, un contract de pilot Gas Gas în campionatele de enduro ale României şi Europei de Est, oferit de unul din sponsori, pentru 2011. La fel ca şi în prima etapă, desfăşurată în primăvară la Ciolpani, sibianul Bogdan Butiu, (AMC Bogdan) a ieşit câştigator, tânârul pilot îndreptându-se cu paşi mari spre statutul de pilot profesionist. Bogdan Buţiu a fost urmat de Arpad Maxim (Iseco Tg. Mureş) şi de Cătălin Mităchesu  (Adventure Ride).

Competiţiile sportive au fost completate de concerte rock, nu mai puţin de opt trupe urcând în cele două zile de festival pe scena Moto X Country. Ultimul act al acestui eveniment care reuneşte sportul şi distracţia se va desfaşura pe 24-26 septembrie la Buşteni.