Rezultate bune pentru BlueStreamline la Silverstone

Ne face o deosebita placere sa anuntam ca anul acesta, echipa BlueStreamline, a reprezentat Romania pentru al cincilea an consecutiv pe circuitul de la Silverstone. Universitatea „Transilvania” din Brasov le-a acordat increderea necesara si i-a sprijinit, alaturi de partenerii si sponsorii lor pentru a participa la competitia de pe renumitul circuit britanic.

 1082376_656657894362535_1523427165_n

Sunt o echipa proaspata, aflata la o schimbare de generatie, o echipa ce, practic, anul acesta a pasit pentru „prima data” iar la Silverstone. Fata de anul precedent, cand vizitau insula la mijlocul lunii iulie, anul acesta calendarul competitional a fost decalat pentru a permite juriului de Formula 1 sa ia parte la ambele evenimente. Aceasta schimbare de program a determinat unele echipe sa se retraga inca inaintea inceperii competitiei, ele nereusind sa finalizeze la timp monopostul. De asemenea, echipa brasoveana a fost afectata de aceasta modificare intrucat obisnuiau sa dedice acea saptamana unui set suplimentar de teste pe care nu l-au mai putut efectua decat pe „Practice area”-ul pus la dispozitie pe circuit.

 

Cu toate ca masina era pregatita de competitie, ea nu a participat la toate probele dinamice. Din cauza faptului ca multe echipe au intampinat dificultati la evaluarea tehnica, ei nu au putut finaliza aceasta etapa vineri, motiv pentru care au ratat participarea in probele de Acceleratie, Skid Pad si Sprint care s-au desfasurat sambata.

 

Juriul a apreciat munca pe care au depus-o, analizand atent fiecare detaliu al monopostului. Pentru „Engine&Powertrain” echipa a punctat maxim, motiv pentru care membri echipei sunt foarte bucurosi. Au fost de asemenea remarcati pentru solutiile ingineresti pe care le-au adoptat si pentru calitatea pieselor pe care le-au integrat in monopost. Feedback-ul primit a fost unul incurajator, juriul participand cu idei si sfaturi pentru optimizarea sistemelor in care au punctat mai putin.

 1075114_656663224362002_1969939773_n

Cu motorul deja incins de la temperaturile neobisnuit de mari pentru aceasta regiune, echipa a participat duminica in proba de Anduranta, proba regina a acestei competitii. Alaturi de acestia, au concurat echipe de mare prestigiu in Formula Student cum sunt echipa suedeza castigatoare in sezonul trecut Chalmers University of Techology, echipele germane de la Stuttgart si de la Karlsruhe Institute of Technology, echipa olandeza TU Delft etc. Doar 65 de echipe au reusit sa participe in proba de anduranta, restul echipelor intampinand probleme de neremediat. Aceasta proba s-a dovedit a fi una plina de spectacole ce au rasturnat complet clasamentul. Temperatura crescuta a ridicat mari probleme echipelor de pe circuit, motoarele au cedat, au sarit roti, atmosfera a fost plina de emotii. Chiar inainte de a finaliza primul set de 11 ture de circuit, motorul monopostului din fata lor s-a aprins, fumul imprastiindu-se pe tot circuitul. Acest fapt l-a determinat pe pilotul Bluestreamline sa opreasca masina, fara sa poata continua proba. Problemele de anul acesta din cursa de Formula 1 de pe Silverstone s-au replicat si lor, se pare, Formula Student fiind fenomenul simulativ de Formula 1. De remarcat este faptul ca au ocupat locul 35 pentru timpii pe care i-au obtinut in proba de anduranta, declasand toate echipele castigatoare ale acestei competitii inca din 2008: University of Stuttgart (in topul clasamentelor in 2008, 2009 si 2011), TU Munich (2010) si Chalmers University of Technology (2012) si echipe puternice precum TU Delft, Cardiff University.

 

Competitia a fost stransa si surprinzatoare din multe puncte de vedere, acestia reusind sa se claseze per ansamblu pe locul 73 din 160 de echipe care s-au inscris in competitie, asa cum declara la inceputul evenimentului de anul acesta, Ross Brawn. Echipa nu gaseste rezultatul deloc descurajator, ei considera ca  Circuitul de la Silverstone le-a dezvaluit marele lor potential si se mandresc cu cel mai performant monopost de pana acum, pe care isi propun sa-l valorifice in competitia din Spania, pe Circuit de Catalunya.

 

Echipa BlueStreamline doreste sa le multumeasca pe aceasta cale partenerilor si sponsorilor care i-a sustinut: Universitatea „Transilvania” din Brasov,  AEM,  Avantec Group, Continental AG, Fabory,  DS SolidWorks, Schaeffler Group, Prejmer Circuit, Custom Shop, Chrome Shop, Klar Professional, Kemtek, SC IAR SA Brasov, Eldon, Eurocopter Romania, Printing Center, Solid Works, Aeromold, ARA SRL, Campion Broker de Asigurare, Colina Motors, CTIB, Eurotank, SC FIPA SRL, Hidraulica, Hutchinson Brasov, SC Ramoss SRL. 

 992493_656669554361369_81322313_n

Informatii din culise

 “Cea mai mare parte a timpului ne-am ocupat-o cu activitatile direct legate de competitie, insa in timpul nostru liber, spre surpriza noastra am interactionat cu foarte multi romani deja integrati in acest fenomen motorsport. Echipei elvetiene castigatoare in acest sezon, ETH Zurich, i s-a alaturat un compatriot a carui activitate a fost bine apreciata in cadrul echipei si nu numai. De asemenea, dupa inscrierea Iasiului in competitia de la Catalunya in 2012, mai multe universitatii din Romania au luat initiativa de a infiinta o echipa de Formula Student. Pentru a avea o perspectiva larga asupra fenomenului, colegii nostri de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, au participat anul acesta ca spectatori ai evenimentului, ne-au fost alaturi, asa ca le-am impartasit din experienta noastra. Echipa BlueStreamline felicita aceste initiative si spera sa creeze legaturi stranse intre aceste universitati, materializate prin colaborari pe care suntem deschisi sa le acceptam. Am avut privilegiul sa il intalnim pe marele scrutineer Pat Clarke care ne-a incurajat si motivat, semnandu-ne monopostul.”, ne-au dezvaluit membri echipei.

 

Pe noi, cei din redactia MotorSportNews, ne bucura faptul ca pe langa cele 54 de echipe britanice si cele 20 de echipe germane, Romania isi gaseste „bucata” sa de realizari ingineresti, echipa BlueStreamline fiind apreciata pentru evolutia monoposturilor in decursul a celor 5 ani, fiind an de an mai usoare si mai fiabile.

One thought on “Rezultate bune pentru BlueStreamline la Silverstone”

Comments are closed.