Sezonul de enduro debuteaza maine cu startul in Cupa EVW Enduro Monteoru

Dupa luni de pauza enduristii se intorc la competitii cu startul in Cupa EVW, organizata de clubul buzoian XM-Raid in perioada 16-17 aprilie. Unii din cei mai buni piloti de enduro romani se vor ”dezmortii” in acest weekend pe dealurile din apropierea statiunii Sarata Monteoru, unde s-a creionat un traseu atat pentru clasa Profi cat si pentru Hobby si Fete.

 

Startul oficial se va da in centrul orasului Buzau pe 16 aprilie, la ora 09:00, in timp ce startul pe traseul propriu-zis va fi dat la 10:45 langa satul Ciobanoaia. Riderii inscrisi vor face sa vibreze maine dimineata Piata Dacia din Buzau, printre acestia numarandu-se si Lucian Neaga, castigatorul clasei Hobby de la Red Bull Romaniacs 2010. Pitesteanul alaturi de Daniel Conopan va concura la clasa Profi, cei doi urmand sa faca echipa in acest an pentru a concura la Red Bull Romaniacs clasa Expert Team. Un alt pilot care a inclus Cupa EVW Enduro Monteoru in programul de antrenament pentru Romaniacs este Dani Otil, care s-a inscris si el tot la clasa Profi.

 

Printe riderii care s-au inscris la competitia din Sub-Carpatii de Curbura se afla si Romeo Duicu. Pilotul Vectra Racing revine la activitatea competitionala dupa ce la Dakar 2011 a facut parte din echipa de asistenta. Romeo este primul pilot roman care a terminat Dakar-ul in configuratia America de Sud (2009).

 

Vino sa asisti la aventura din Sub-Carpatii de Curbura

 


Sambata 16 aprilie

09:00 –start festiv:  Piata Dacia – centrul orasului Buzau

10:45 – pregatirile pentru start si prima parte a traseului – La Piramide (urmati din comuna Ciobanoaia indicatorul catre Schitul Ciobanoaia, dupa circa 3 km pe drumul de macadam ajungeti la locatie. In comuna Ciobanoaia puteti ajunge: dinspre Buzau pe drumul judetean 205 din comuna Vernesti, iar dinspre Ploiesti tot pe drumul judetean 205 dar din directia Merei).

 

11:20&13:20 – ii puteti vedea pe traseu si in punctul de alimentare – La Paducel, Sarata Monteoru (in Sarata Monteoru se poate ajunge din Bucuresti: –  pe DN 2, in comuna Costesti virati la stanga si urmati indicatorul Sarata Monteoru;  – pe DN 1B, la popasul Merei virati la stanga si urmati indicatorul Sarata Monteoru; din Buzau pe DN 1 B la popasul Merei virati la dreapta si urmati indicatorul Sarata Monteoru)

 

Duminica 17 aprilie


09:00 – start in ziua a 2-a – La Paducel, Sarata Monteoru (in Sarata Monteoru se poate ajunge din Bucuresti: –  pe DN 2, in comuna Costesti virati la stanga si urmati indicatorul Sarata Monteoru;  – pe DN 1B, la popasul Merei virati la stanga si urmati indicatorul Sarata Monteoru; din Buzau pe DN 1 B la popasul Merei virati la dreapta si urmati indicatorul Sarata Monteoru)

 

11:15 – ii puteti vedea pe traseu si in punctul de alimentare – La Paducel, Sarata Monteoru

 

16.00 – festivitatea de premiere – La Paducel, Sarata Monteoru