Simone Tempestini a câștigat primul titlu din 2016

Simone Tempestini și Marc Banca au câștigat primul lor titlu din 2016. Echipajul Napoca Rally Academy s-a impus în competiția Raceday Ronde Terra, după locul secund la general în Ronde Val Tiberina, etapa programată în acest weekend.  Simone Tempestini și Marc Banca au avut un weekend excelent și au reușit o performanță spectaculasă în Ronde Val Tiberina, la volanul modelului Ford Fiesta R5.

 

Simone Tempestini și Marc Banca au terminat pe locul secund la general și pe prima poziție în clasamentul Raceday, rezultat care le-a adus primul titlu din acest sezon. În total sunt programate șase etape în Raceday Ronde Terra, dar ținând cont că se iau în calcul cele mai bune patru rezultate, echipajul NRA are deja primul titlu asigurat în 2016, după cele patru succese înregistrate până acum.

a9c92dfc-5ecf-46aa-8b50-c4ee1529a841
Este fantastic. Bernini ne-a pus la dispoziție o mașină impecabilă la fiecare etapă și m-am simțit excelent la volan. Pneurile Hankook, folosite în această competiție, și-au demonstrat competitivitatea pe orice suprafață, de la cea dură din Val D’Orcia, la gheața din Treviso și la noroaiele alunecoase din Marche și Val Tiberina. Este o victorie care mă bucură foarte mult și le mulțumesc tuturor fanilor care ne-au susținut. Astăzi a fost o zi grea pentru mătușa Silvia, unul dintre suporterii mei cei mai importanți, și chiar dacă nu a fost alături de mine pentru a sărbători acest succes, sper că i-am adus un mic zâmbet într-o zi atât de tristă”, a spus Simone Tempestini.  

 

După primul succes din 2016, juniorul Napoca Rally Academy se pregătește pentru startul într-un nou sezon din România, prima etapă fiind programată în weekendul 25 – 27 martie la Brașov. Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național din istorie în România, este pregătit să-și apere titlul nțional, dar, în același timp, se va lupta pentru titlu în Junior WRC și în Campionatul Italian. „Va fi un sezon lung în care sper să am cât mai multe satisfacții. Am început anul excelent și sper să continuăm la fel și de acum încolo”, a mai adăugat Simone Tempestini.