Yacco Racing România, o noua echipa in Campionatul Național de Viteză în Coastă

Yacco Racing România este una dintre echipele participante anul acesta în Campionatul Național de Viteză în Coastă și are ca obiectiv principal titlul la echipe, dar și podium pentru fiecare membru al echipei la final de sezon.

Aurelian Andronache_Yacco Racing România

Înființată în anul 2015, Yacco Racing România a avut anul trecut în componență doi piloți: Aurelian Andronache și Costi Stratnic. Pentru sezonul 2016, Yacco Racing România și-a lărgit orizontul și a adăugat doi piloți noi în componență. Unul dintre ei este Ovidiu Zaberca și va concura anul acesta la volanul unui Mitsubishi EVO8, iar debutanul echipei este Andrei Barbu, el participând la volanul unui Renault Clio RS.

Costi Stratnic_Yacco Racing România

Yacco Racing România este un proiect de suflet pentru mine și sunt convins că anul acesta vom alinia la start o echipă competitivă din toate punctele de vedere. Este o echipă bazată pe seriozitate și prietenie și ne dorim să aducem un suflu nou în campionat. Desigur, ne dorim și cât mai multe podiumuri“, declară Costi Stratnic.

 

Într-un sezon competițional care se anunță unul extrem de disputat, în care orgoliile trebuie să stăpânească caii-putere, Ovidiu Zaberca va începe campionatul din postura unuia dintre favoriții grupei H. “Personal îmi doresc o clasare cât mai bună, atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă. Totuși, principala mea dorință este de a avea un sezon lipsit de evenimente neplăcute pentru toți piloții din campionat“, declară Ovidiu Zaberca.

Ovidiu Zaberca_Yacco Racing România

Aurelian Andronache va concura anul acesta tot la volanul Renault-ului Clio R3 Cup, dar speră să aducă la start o mașină mai performantă decât cea de anul trecut. Având și rolul de Director Tehnic al echipei Yacco Racing România, Andronache va avea asupra lui și presiunea de a asigura asistența tehnică pentru membrii echipei. “Sunt convins că vom avea un sezon 2016 cel puțin la fel de spectaculos precum cel de anul trecut, lucru care nu poate decât să aducă beneficii acestui sport. Suntem o echipă completă, pregătită să concurăm pentru fiecare secundă și sunt sigur că la final de an vom fi la fel de entuziaști ca acum, la începutul sezonului“, spune Aurelian Andronache.

 

Cel mai nou membru al echipei Yacco Racing România este debutanul Andrei Barbu și astfel echipa se va regăsi la start în formulă completă. “Sunt extrem de bucuros că am reușit să fac parte din această echipă. Am găsit multe sfaturi prețioase și un ajutor cum cred că fiecare debutant își dorește să primească. Sper să mă ridic la așteptările echipei Yacco Racing România și, la final de sezon, să pot trage linia unui bilanț cât mai pozitiv“, declară Andrei Barbu.

Andrei Barbu_Yacco Racing România

În sezonul 2016, echipa Yacco Racing România va fi susținută de Yacco România, într-un parteneriat bazat pe principii comune, unde performanța și fair-play-ul sunt atributele dominante. “Acest proiect a fost, în anul 2015, unul dintre cele mai importante programe sportive pentru Yacco România. Prin echipa de piloți Yacco Racing România, uleiul recordurilor mondiale continuă să-și demonstreze excelența produselor în condițiile cele mai severe. Continuarea proiectului început în anul 2015 este pentru mine o dovadă a angajamentului și atașamentului piloților Yacco Racing România față de marca de lubrifianți YACCO. Dorim ca, folosindu-ne de experiența din anul trecut, să le oferim întregul nostru suport, astfel încât să avem rezultatele cele mai bune, atât sportive, cât și ca prezență a noastră în campionat. “ declară doamna Zoranca Panici, Director General Yacco România.

 

Campionatul Național de Viteză în Coastă va debuta în 2016 cu etapa de la Râșnov, programată pe 23-24 aprilie. Yacco Racing România va fi acolo cu toate cele patru mașini de competiție într-un prim test dintr-un sezon cu opt etape.