Spectacol pe zăpadă la Promo Rally

În ciuda condițiilor de aderență care nu au fost ideale, cu porțiuni de zăpadă și gheață, mașinile cu tracțiune spate au dominat de această dată clasamentele întrecerii, cu sibianul Paul Greavu obținând prima victorie la general și Vlad Teodor fiind cel mai rapid dintre licențiați.

Etapa lunii ianuarie a Promo Rally TOTAL powered by SDS, unde șansele de zăpadă și gheață erau cele mai mari din mini-campionat, a debutat cu vreme rece și un traseu semi-acoperit, dar care s-a curățat parțial pe parcursul zilei, lucru reflectat și de îmbunătățirea rezultatelor obținute de concurenți. Paul Greavu a impresionat prin timpii stabiliți în cele două manșe de concurs, la comenzile unui BMW 318ti, dar și prin maniera de pilotaj, reușind prima victorie din sezon, și cea de-a doua la clasa 3. Silviu Spulber, liderul la general al clasei, deși ieșit din calculele victoriei după o greșeală în prima manșă de concurs, când a lovit o șicană, a reușit să salveze ziua cu o evoluție bună în manșa secundă și a încheiat pe doi. Împreună cu o manșă secundă nereușită de adversarul său principal, Alexandru Maxim (Audi A4 DTM), Spulber se distanțează la 23 de puncte în fruntea clasamentului clasei 3, în timp ce Greavu urcă pe trei, la cinci puncte de locul doi al lui Maxim.

 

Un alt BMW s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul amatorilor, la capătul unei evoluții foarte gustată de public, însă și eficientă în aceeași măsură. Bogdan Nedelcu, la comenzile unui bătrân BMW 520i, a reușit și o victorie categorică la clasa 2, la prima participare în sezon. Rudolf Frohlich (Ford Focus) și Bogdan Micu (Renault Clio) au completat podiumul clasei, unde Csaba Besenyei (Honda CRX) rămâne lider.

Radu Lambrino (Suzuki Swift Sport) a încheiat pe trei în clasamentul amatorilor și a obținut cea de-a patra victorie consecutivă la clasa 1, unde este deja campion, înaintea ultimei etape. George Cârstea (Audi TT) a fost cel mai rapid pilot al clasei 4, unde l-a devansat pe liderul clasamentului, Adrian Manta (Citroen C2 VTS).

 

Vlad Teodor (BMW 328i) a îmbinat derapajele spectaculoase cu eficiența, fiind cel mai rapid licențiat al zilei, în fața lui Liviu Savu (Citroen C2 VTS) și a lui Ionuț Ion (Renault Twingo).

 

Următoarea etapă a Promo Rally TOTAL powered by SDS – SAFE | driving school se desfășoară la Prejmer Circuit, în 24 februarie și consemnează finalul de sezon 2018-2019.

 

Clasamentul după cinci etape poate fi accesat aici (Click)

 

Promo Rally TOTAL powered by SDS este organizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov, al Primăriei și Consiliului Local Brașov, al Primăriei și Consiliului Local Prejmer, al Primăriei și Consiliului Local Hărman.