Tempesta pe podium in Yalta Rally

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea a terminat Yalta Rally, etapa a patra din FIA European Rally Cup (East) pe podium si s-a apropiat la doar 19 de puncte de prima pozitie in clasamentul general al Cupei.

Locul 5 la finalul primei zile din Yalta Rally (Ucraina) nu era nicidecum un rezultat care sa-l multumeasca pe Tempesta, campionul en-titre in FIA European Rally Cup (East). „Am pierdut mult timp din cauza problemelor tehnice in prima zi, dar sunt decis sa recuperez cat pot de mult in ultima zi a raliului. Imi place mai mult configuratia probelor de astazi, deci din acest punct de vedere sunt intr-o situatie mult mai buna”, a spus Tempesta, inaintea startului in ziua a doua din Yalta Rally.

Prima proba a zilei a fost una de incalzire, Tempesta terminant al patrulea. Apoi pilotul Napoca Rally Academy si-a intrat in ritm si a castigat speciala a 8-a, iar pe urmatoarea s-a clasat pe locul secund. „Am pierdut timp pe prima proba a zilei, proba pe care anul trecut am luat foc, si poate am fost putin cam prea precaut. Acum ma simt mult mai bine si vom forta si mai mult in partea a doua a zilei. Obiectivul nostru este sa terminam pe podium”, a spus Tempesta, in primul parc de service.

Ultimele trei probe din Yalta Rally, considerat de pilotii locali ca fiind un fel de Monte Carlo al Europei de Est, au reprezentat ocazia perfecta pentru Tempesta si Dorin Pulpea sa urce de pe pozitia a cincea pana pe trei in clasamentul general al raliului. „Daca dimineata am pornit de pe locul cinci la 2,39 minute de lider si la 2,15 minute de locul trei, pana la urma am terminat pe podium la sase secunde de locul 2 si la 13 secunde de prima pozitie. Suntem foarte multumiti de evolutia noastra si poate daca mai aveam de parcurs o proba speciala am fi reusit sa castigam”, a spus Tempesta, la finalul Yalta Rally 2010.

Cu cele 115 puncte adunate in Ucraina, Tempesta a ajuns la 625 puncte si se afla la doar 19 de puncte in spatele bulgarului Krum Donchev, liderul clasamentului general. „Teoretic mai sunt doua etape in FIA European Rally Cup, zona de est, si avem sanse mari sa ne aparam titlul cucerit anul trecut”, a concluzionat Tempesta, dupa experienta din Ucraina.

Echipajul Napoca Rally Academy va lua startul, in perioada 16 – 17 octombrie, in Novorossiysk Rally (Rusia), etapa a 5-a din FIA European Rally Cup (East). In Romania, urmatoarea provocare pentru echipajul Tempesta / Dorin Pulpea este Raliul Aradului, programat in perioada 16 – 18 septembrie, pe specialele de macadam din judetul Arad.

Berti Panaiot