Zărneștiul devine în acest weekend capitala enduro-ului est european

Sâmbătă, 10 iulie, în apropierea circuitului de motocros din Zărnești se va da startul în Cupa Austrotherm, eveniment care înglobează cea de a patra etapă a Campionatului Est European de Enduro și prima etapă din actualul sezon al Campioantului Național de Enduro.

Pe lângă cele două campionate, în acest eveniment este inclusă și în Cupa MACEC, iar Cupa Austrotherm devine, astfel, cea mai importantă competiție dedicată enduro-ului clasic care se desfășoară în acest an în România. Traseul are aproximativ 43 de km și pentru clasa A sunt programate trei probe speciale, pentru clasa B două, iar pentru cei care concurează în cadrul clasei C o singură probă specială. Această ultimă categorie se adresează debutanților, având traseul cel mai accesibil.

Evenimentul va începe vineri, 9 iulie, cu prima rundă de înscrieri și verificări tehnice și va continua sâmbătă, 10 iulie, cu a doua sesiune de înscrieri și revizii tehnice urmând ca la ora 10.00 primii concurenți să ia startul.

Printre piloții români care vor concura în Cupa Austrotherm, eveniment organizat de Moto Club Vectra Zărnești, se află și Mani Gyenes. Cel mai titrat pilot român de enduro și-a propus ca în acest an să își treacă în palmares cel de al patrulea titlu național la enduro și deși alături de alți enduriști în urmă cu zece zile concura în cel mai dificil raliu hard enduro al lumii (Red Bull Romaniacs), la Zărnești pornește ca principal favorit pentru câștigarea clasei A. Krisztian Nagy, câștigătorul Prologului Red Bull Romaniacs la clasa Hobby Team este și el unul din favoriții competiției de la Zărnești, sătmăreanul propunându-și un loc 1 la clasa B.

Program Cupa Austrotherm (etapa IV Campionat Est European, Etapa I Campionatul Național de Enduro, Cupa MACEC)

Vineri 9 iulie

17:00 – 22:00 Înscrieri și revizia tehnică

Sâmbătă 10 iulie

07:00 – 09:00  Înscrieri și revizia tehnică

09:00 – Briefing

10:00 – Start

17:00 – Finișul primei zile

Duminică 11 iulie

09:00 – Start

Renatta Stepanov

Media Relations Vectra Racing