48H pana la startul sezonului 2013 al DTM

Duminica, 05 mai, se va da startul sezonului competitional 2013 din DTM odata cu traditionala etapa de la Hockenheim.

 

Cele patru echipe BMW – BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM, BMW Team RMG şi nou-venita în DTM, BMW Team MTEK – se vor confrunta cu numeroase provocări de-a lungul sezonului 2013. Pneurile alternative şi Drag Reduction System (DRS/ sistemul de reducere a rezistenţei aerodinamice) vor face cursele şi mai atractive şi vor permite mai multe manevre de depăşire. De asemenea, week-endul de cursă a fost condensat: programul cuprinde o singură sesiune de antrenamente, sâmbătă dimineaţă, după care în cursul după-amiezei este şedinţa de calificări prin care se va stabili grila de start pentru cursa de duminică. 

 BMW DTM 2013

Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport declara: “Suntem campionii DTM în exerciţiu şi, în consecinţă, suntem în poziţia ideală în care ţi-ai dori să te afli. Ne bucurăm de acest rol. Totuşi, cu doi adversari puternici precum Audi şi Mercedes-Benz, niciodată nu trebuie să te relaxezi. Trebuie să munceşti la maximum pentru a fi sigur că întotdeauna eşti competitiv. Acest lucru l-am făcut de-a lungul pauzei de iarnă. Un lucru este clar: va fi imposibil să repetăm acea formă de succes istoric – câştigarea titlului în anul revenirii. Din acest motiv nu vom uita cu uşurinţă momentele care au urmat după încheierea finalei 2012 de la Hockenheim. Cel de-al doilea an al nostru în DTM se apropie cu rapiditate şi multe lucruri s-au schimbat. Inovaţiile tehnice precum DRS şi pneurile alternative, împreună cu week-endurile de cursă mai scurte vor reprezenta o provocare pentru echipe şi piloţi. Mai mult, acesta este primul an în care evoluăm cu patru echipe şi opt piloţi. Fără îndoială, sezonul va fi extrem de atractiv pentru toţi cei implicaţi şi pentru fani. Sunt foarte încântat că aşteptarea a luat sfârşit.

 

Cei de la Mercedes-Benz vor alinia la start 6 masini prin intermediul celor doua experimentate echipe HWA si RSC Mücke Motorsport. Cu o infuzie de piloti tineri in acest an media de varsta a pilotilor Mercedes-Benz este de 23 de ani, cea mai tanara echipa din campionat. 

 Mercedes DTM Team 2013

Toto Wolff, responsabilul echipei Mercedes-Benz in DTM, explica: “Toata lumea considera ca ne-am redus programul in DTM, dar noi suntem aproape siguri ca am marit sansele de succes de la patru la sase. In anii precedenti doar cele patru masini ale echipei HWA au avut rezultate cu podium. In 2013 ne vom concentra eforturile pentru cele sase masini care sunt egal competitive. Stim ca echipa pilotilor prezentata este un pic controversata pentru fanii nostri. Dar Mercedes-Benz intotdeauna a dat tinerilor o sansa. Sunt sigur ca juniorii echipei nostre sunt talentati si capabili de rezultate bune. Mercedes-Benz creeaza staruri in DTM, altii doar le achizitioneaza. Obiectivul nostru este acelasi de a castiga curse si totodata campionatul.

audi_motorsport_130426-2697

In tabara Audi singura schimbare o reprezinta sosirea lui Jamie Green, constructorul din Inngolstadt pastrand tot 8 masini ca si in 2012. Modelul RS5 a suferit cateva imbunatatiri in limitele impuse de regulament si Dieter Gass a devenit responsabilul programului Audi Sport  in DTM. El declara: “Abia astept sa lucrez si mai indeaproape cu echipele si pilotii din DTM. Cursa de la Hockenheim este noua pentru mine dar sunt sigur ca alaturi de intreaga echipa vom face treaba buna pentru ca toti suntem foarte motivati. Deschiderea sezonului va fi una foarte interesanta pentru ca chiar cu testele efectuate in ultimele saptamani nu stim exact unde ne aflam. Speram ca modificarile pe care le-am facut pe parcursul iernii ne vor permite sa ne batem din nou de la egal la egal cu rivalii nostri.” 

 

Din acest an, fanii DTM vor putea urmări campionatul la Digi Sport. Postul TV va transmite atât sesiunea de calificări de sâmbătă, cât şi cursa de duminică, insa din pacate acestea nu vor fi transmise in direct. 

 

Program TV

 

Sambata ora 17.00 Calificari DIGI Sport 3

                      ora 00.00 Calificari DIGI Sport 2

 

Duminica ora 08.00 Calificari DIGI Sport 2

                         ora 19.15 Cursa DIGI Sport 2 

                         ora 00.30 Cursa DIGI Sport 1

 

Calendar DTM 2013 

 

1

5th May

Hockenheim 1

2

19th May

Brands Hatch (England)

3

2nd June

Spielberg (Austria)

4

16th June

Lausitzring

5

14th July

Norisring, Nuremberg

6

4th August

Moscow (Russia)

7

18th August

Nürburgring

8

15th September

Oschersleben

9

29th September

Zandvoort (Netherlands)

10

20th October

Hockenheim 2