Audi pierde apelul, iar Norisring ramane fara castigator

A trecut ceva timp de la ultima etapa din DTM, aproximativ doua saptamani si jumatate, insa scandalul de la Norisring abia acum s-a incheiat. Daca ati uitat Mattias Ekström reusea sa aduca victoria pentru Audi la Norisring dupa 11 ani, aceasta fiind considerata cursa de casa a constructorului din Ingolstadt. Surpriza neplacuta a venit insa dupa cursa, atunci cand in parcul inchis tatal lui Mattias i-a bagat in buzunarul combinezonului o sticla cu apa, lucru interzis de regulament. Comisarii au vazut si l-au descalificat pe Mattias, Robert Wickens fiind creditat cu victoria, pilotul Mercedes-Benz terminand cursa in pozitia a doua.

Audi Communications Motorsport

Audi a reactionat imediat dupa decizie si a facut apel catre tribunalul sportiv care a decis ieri, 30 iulie 2013, respingerea apelului celor de la Audi avand drept consecinta mentinerea deciziei comisarilor de cursa respectiv descalificarea lui Mattias Ekström. Insa tribunalul nu s-a oprit aici si a decis ca niciun alt pilot sa nu urce in clasamente o pozitie. Astfel cursa de la Norisring ramane in acest an fara castigator.      

 

Jürgen Abt directorul echipei Abt Sportsline din care face parte Mattias a declarat: “ In spiritul sportului respectam si acceptam decizia.

 

Toata lumea se concentreaza acum pe cursa acestui sfarsit de saptamana care va avea loc in premiera in Rusia la Moscova pe data de 4 august.

 

Clasamentul general al pilotilor in urma deciziei de ieri 30 iulie 2013 

1 Mike Rockenfeller (Audi) 69 points 
2 Bruno Spengler (BMW) 67 points
3 Christian Vietoris (Mercedes-Benz) 55 points
4 Gary Paffett (Mercedes-Benz) 47 points
5 Robert Wickens (Mercedes-Benz) 45 points
6 Augusto Farfus (BMW) 33 points
7 Marco Wittmann (BMW) 34 points
8 Dirk Werner (BMW) 22 points
9 Mattias Ekström (Audi) 20 points
10 Joey Hand (BMW) 20 points