Batalia de la Hockenheim

Audi, BMW si Mercedes-Benz sunt unele dintre cele mai importante nume de constructori de masini din Germania si toate au acelasi obiectiv, sa fie numarul 1 in vanzari. Pentru acest lucru ai nevoie sa fii cel mai bun in toate domeniile care conlucreaza spre acest obiectiv. Trebuie sa ai un produs dorit, in pas cu tehnologia, sa contina inovatii si sa acopere o mare parte, daca nu toata, a diverselor cerinte. Astfel ca, pentru a dezvolta noi tehnologii care sa si functioneze ai nevoie de foarte multe teste care costa foarte multi bani. Si atunci de ce sa nu impusti doi iepuri dintr-o lovitura si sa mai atragi atentia si printr-o metoda deja consacrata, motorsportul.

 

Vremurile in care constructorul de masini se prezenta in diverse competitii doar pentru a-si demonstra potenta si calitatea produsului este apus demult. Acum ai nevoie de o serie de factori care in final sa se traduca in vanzari de automobile pentru clienti si faptul ca reusesti sa castigi o competitie nu iti va garanta succesul. Si totul incepe cu pilotii care sunt deja de ceva timp mult mai mult decat simpli piloti, sunt prezentatori, comedianti, fotomodele, atleti cu altfel de veleitati decat cele de piloti si exemplele pot continua. Nationalitatea lor joaca si ea un rol deosebit de important si cu cat reusesti sa ai o coloristica cat mai variata din cat mai multe colturi ale lumii cu atat vanzarile tale vor avea o sansa mult mai mare.

 Motorsports / DTM 9. race Zandvoort

Toti cei trei constructori aminti mai sus sunt implicati in diferite competitii de nivel mondial atent selectionate. Una dintre ele, extrem de spectaculoasa este Campionatul German de Turisme (DTM), acesta fiind campionatul unde cei trei constructori se intrec in mod direct roata la roata. Ultima etapa a sezonului 2014 va avea loc la sfarsitul acestei saptamani la Hockenheim si chiar daca titlul pilotilor a fost deja castigat de Marco Wittmann, iar cel al echipelor de BMW Team RMG, titlul constructorilor a ramas inca in joc.

BMW Team RMG

Mercedes-Benz nu are nicio sansa sa realizeze acest lucru avand un ecart de 135 puncte fata de cei de la Audi care se situeaza pe locul secund la o diferenta de 21 de puncte fata de liderul BMW. Oricum cei de la Mercedes-Benz se afla inca sub efectul euforic din Formula 1 unde au reusit sa isi adjudece titlul la constructori si reusita nici ca putea veni mai bine firma din Stuttgart sarbatorind in acest an 120 de ani de motorsport. Sezonul 2014 a fost unul destul de slab ei reusind o singura victorie in acest an prin Christian Vietoris in cea de-a doua etapa de la Oschersleben, nici macar derogarea primita pentru a dezvolta modelul C-Coupe AMG in mijlocul sezonului nu i-a ajutat prea mult. 

Mercedes-Benz formula 1

Char daca Audi a reusit tot o victorie in acest sezon al DTM, acestia au avut mai multe clasari pe podium si au reusit sa puncteze cu mai multe masini decat cei de la Mercedes-Benz. Totodata ei se pot mandri deja cu al 13-lea titlu castigat in celebra cursa Le Mans 24H fiind depasiti intr-un clasament al tuturor timpurilor doar de cei de la Porsche cu 16 reusite.

WEC 6 Hours of Fuji 2014

BMW a reusit sa creeze un boom din toate punctele de vedere de la revenirea in DTM din 2012, acestia reusind sa castige titlul pilotilor de doua ori in 2012 si 2014, pe cel al constructorilor tot de doua ori in 2012 si 2013. BMW are sansa duminica la Hockenheim sa castige pentru a treia oara consecutiv titlul constructorilor ceea ce ar insemna un procentaj de succes de 100% pentru constructorul din Munchen de la revenirea in DTM. Pentru BMW acest titlu este destul de important pentru ca spre deosebire de Audi si Mercedes-Benz, BMW nu este implicata in Formula 1, FIA WEC sau Le Mans 24H. Mai mult decat atat dupa anuntul celor de la BMW care au prezentat proiectul M3GT3, cei de la Audi vor prezenta vineri, 17 octombrie, un nou model pentru curse. 

unnamed